AktuelnoPredstavljamo

Acura NSX Type S stupila na scenu sa 608 ks

2.89KPregleda

Acura (Honda) će proizvesti samo 350 primeraka, od kojih je 300 namenjeno američkom tržištu.

 

Ukupno 70 je dostupno u „Gotham“ mat sivoj boji.

 

 

Nakon serije „tizera“, Acura (Honda) NSX Type S je konačno ugledala svetlost dana. Specijalna edicija, koja će biti proizvedena u 350 primeraka, naći će sejavno  pred publikom na Nedelji automobila u Montereju.

 

Automobil pogoni 3,5-litarski twin-turbo V6 s tri elektromotora, što u zbiru rezultira sa 608 ks i 667 Nm, predstavljajući prirast od 27 konja i 22 Nm u odnosu na standardan model.

 

 

Unapređenja uključuju turbopunjače iz NSX GT3 Evo trkača, koji donose šest odsto viši pritisak. Tu su i novi injektori goriva i poboljšani međuhladnjaci.

 

Što se hibridnog aspekta tiče, kapacitet baterije je povećan za 20 odsto. Takođe, amperaža je povećana za 10 odsto, dok je prenosni odnos za motore napred snižen na 8,050:1 umesto 10,382 kod standardnog NSX-a.

 

 

Modifikacije su odrađene i na devetostepenom menjaču s dvostrukom spojnicom, tako da se promene stepena prenosa naviše obavljaju 50 odsto brže, dok novi Rapid Downshift režim dozvoljava preskakanje stepena prenosa prilikom menjanja naniže.

 

Type S počiva na kovanim naplacima s pet paoka, karakterističnog razdvojenog dizajna. Kupci mogu da biraju „Matte Shark“ sivi ili „Gloss Berlina“ crni finiš. Trag točkova Type S modela je proširen za jedan centimetar napred, odnosno dva pozadi, dok su Pirelli P-Zero pneumatici standardni.

 

 

Oni koji žele još bolje performanse, mogu da se odluče za „Lightweight“ paket, koji u priču dodaje karbon-keramičke kočnice, poklopac motora od ugljeničnih vlakana i trim enterijera od istog materijala. Na ovaj način je masa vozila spuštena za 26,2 kilograma.

 

S estetske tačke gledišta, NSX Type S odlikuje veća maska hladnjaka, što obezbeđuje bolje hlađenje. Prednji spliter, bočni pragovi i zadnji spojler, takođe su od ugljeničnih vlakana, baš kao i krov i zadnji difuzor, sličan onom na NSX GT3 trkaču. Kao što smo spomenuli na početku, 70 primeraka će biti dostupno u ekskluzivnoj „Gotham“ mat sivoj boji.

 

 

Kada je o kabinskom prostoru reč, „nebo“ je urađeno od alkantare a Type S logo počiva na spoljnoj strani prednjeg pretinca, dok je na naslonima za glavu utisnuta „NSX“ oznaka.

 

Acura je već otvorila knjigu porudžbina. Cene startuju od 169.500 dolara, dok za model s „Lightweigh“ paketom treba da se izdvoji 182.500 „zelenih novčanica“.

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery