AktuelnoVesti

Stellantis obelodanio novi logo

2.21KPregleda

Spajanje PSA i FCA  će biti finalizovan naredne godine

 

Pre više od godinu dana, PSA grupa i Fiat Chrysler Automobiles, najavili su zajedničko formiranje kompanije koja će biti jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu. U skladu s tim, kreiran je nov naziv – „Stelantis“, oficijelno potvrđen u julu ove godine, a sada je lansiran i novi logo.

 

Ukoliko potražimo analogiju u ovom imenu, uvidećemo da potiče od latinskog glagola „stello“, što doslovno znači „osvetliti zvezdama“. Vizuelna prezentacija novog logoa nosi „duh optimizma, energije i obnove“, simbolizujući inovativnu kompaniju koja nastoji da bude jedan od lidera u novoj eri održivog prevoza.

 

 

Oficijelni Stellantis logo dolazi kao sledeći logični korak u procesu finalizovanja spajanja između dva multinacionalna konglomerata. Što se tiče finalnih pravnih koraka, oni treba da budu  preduzeti do kraja prvog kvaratala 2021., i uključuju odobrenja akcionara PSA i FCA.

 

Po nedavnom izveštaju, onog momenta kada spajanje dve kompanije bude završeno, novoformirani entitet bi mogao da ukine neke modele, o čemu smo već pisali. Kinesko tržište će biti u fokusu, bar inicijalno, gde će Stellantis imati previše marki , modela i platformi u prodaji.

 

Stellantis će postati četvrti po veličini proizvođač automobila na svetu sa svojih 13 marki, uključujući gigante poput Peugeota, Citroena, Opela, Rama i Jeepa. Prethodni izveštaji su sugerisali da će sve marke nastaviti svoje postojanje pod novim vođstvom, ali je definitivno prerano predviđati buduću strategiju kompanije.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery