Vesti

Šampionsko slavlje Markesa u Valensiji!

Velika nagrada Valensije

Mark-Markes
978Pregleda

Šampion Kraljevske klase, Mark Markes, pobedom je završio sjajnu sezonu u kojoj je osvojio titulu. Vozač Repsol Honde slavio je pred domaćom publikom u Valensiji. Trku je izvozao za 41:21.469.

Mark-Markes

Drugi je kroz cilj prošao vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo (+1.026). Kao treći je trku završio Džek Miler iz Pramak Rejsinga (+2.409). Poredak prvih 10 kompletirali su Andrea Doviciozo, Aleks Rins, Maverik Vinjales, Đoan Mir, Valentino Rosi, Aleš Espargaro i Pol Espargaro.

Mark Markes je pobedom u Valensiji završio sezonu sa 420 poena. To je statistički najbolji rezultat u sezoni u istoriji Moto GP šampionata. Trijumf u Valensiji je 12. ovosezonski trijumf za Španca. 

Trku je bolje otvorio Kvartararo, ali ga je već posle nekoliko krugova aktuelni šampion pretekao.

Džek Miler je sve vreme čuvao treću poziciju, a iako se Doviciozo probio, nije uspeo da ga ugrozi.

Dogodio se i udes na stazi u Valensiji – Petruči je izleteo u krivini u 14. krugu, a za njim i Žoan Zarko, koga je pokupio Lekuonin motor.

Iako je izgledalo izgledalo kao stravičan udes, Zarko nije pretrpeo ozbiljne povrede.

U generalnom plasmanu iza Markesa su Andrea Doviciozo sa 269 bodova, Maverik Vinjales (211), Aleks Rins, Fabio Kvartararo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Džek Miler, Kal Kračlou i Franko Morbideli.

Trka za VN Valensije je bila poslednja MotoGP trka ove sezone! 

Izvor: Sport Klub

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery