970_250_eko
Vesti

500.000-ti novi Duster proizveden u fabrici u Mioveniju u Rumuniji!

Veliki uspeh za Duster

Proizvedeno 500.000 Dacia Duster
798Pregleda

Krajem novembra fabrika automobila Dacia u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500 000. primerka vozila Duster (4×4, Prestige, 1.3 TCE 150 KS, crvena Fusion). Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela za Rumuniju i Grupu Renault. On je lansiran pre dve godine na Salonu automobila u Frankfurtu. 500.000-ti Duster je proizveden za kupca iz Francuske. 

Proizvedeno 500.000 Dacia Duster

Svakog dana navedena fabrika proizvede 1.400 vozila, od čega 1.050 Dustera. 

Prva generacija modela Duster krenula je u proizvodnju 2010. godine i od tada je više od 1,7 miliona vozila proizvedeno u Mioveniju u Rumuniji. Paleta vozila Dacia prodaje se u 44 zemlje, a glavna izvozna tržišta su Francuska, Italija i Španija. 

Uspeh se zasniva na kompetentnim, ozbiljnim i odgovornim timovima. To je slučaj i kod marke Dacia. Duster je kultni model marke Dacia proizveden u Mioveniju na kojem rade sve ekipe Grupe Renault u Rumuniji i želim da im se svima zahvalim. Moramo i dalje biti podrška jedni drugima, odgovorni i pedantni kako bismo zadržali svoju konkurentnost. Proizvodimo atraktivna, kvalitetna i konkurentna vozila koja naši kupci zaista cene. Danas gradimo svoju budućnost u jednoj od najvećih fabrika Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, rekao je Miguel Oliver-Boquera, izvršni direktor fabrike vozila Dacia. 

Novi Duster je najprodavaniji SUV na tržištu u Rumuniji i drugi najprodavaniji model na francuskom tržištu nakon vozila Logan. U Rumuniji je 2018. proglašen za automobil godine, a poznate britanske novine The Sun su mu dodelile titulu „Vozilo godine sa najboljom vrednošću” na tradicionalnoj gala večeri. 

PR Saopštenje

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery