Tjuning

VW Golf R u izdanju kompanije ABT Sportsline!

Veća snaga, bolji zvuk i performanse...

VW Golf R by ABT Sportsline
3.89KPregleda

Iako novi Volkswagen Golf nije daleko od zvanične premijere, ABT Sportsline veruje da još uvek ima vremena za tjuning trenutne generacije. Posebno za Golf R model…

VW Golf R by ABT Sportsline

Međutim, ova tjuning kompanija nije radila na “običnom” Golf modelu. Ona je modifikovala njegovu R varijantu. U uvodnoj verziji, dvolitarski turbo četvorocilindraš koji se krije ispod haube modela Golf R razvija 296 konjskih snaga (221 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. Nakon što je u ugrađen novi ECU, taj agregat razvija 345 KS (257 kW) i 440 Nm obrtnog momenta.

Naravno, ovaj modifikovani Golf R, odnosno njegove performanse, neće biti preterano bolje. U svakom slučaju, to skoro nikada nije ni cilj kompanije ABT. U svakom slučaju, čak i malo veća dodatna snaga unapređuje performanse. Fabrički model iz mesta do stotke stiže za nešto manje od 5 sekundi (sa automatskim menjačom). Takođe, maksimalna brzina može doći do 270 km/h uz opcionalni “Performance” paket opreme.

Nove opruge i vešanje su doprinele tome da se ovaj tjunirani Golf R bolje snalazi u krivinama. Takođe, tu su i felne veličine 18, 19 ili 20 cola. Nov je i izduvni sistem koji je razvijen u Kemptenu u južnom delu Nemačke. Na njemu se ističu crne hromirane izduvne cevi prečnika 102 mm. Time je unapređen i zvuk ovog modela.

Da li vam se dopada ovaj tjunirani Golf R? Pišite nam u komentarima…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery