Vesti

VW Golf GTI stiže u martu sa 290 KS!

U ponudi će biti dve varijante

VW Golf GTI
3.22KPregleda

S obzirom na spekulacije o tome da će novi Golf GTI premijerno biti predstavljen u Ženevi sledeće godine, nije ni čudo što su se pojavile prve špijunske fotografije tog modela.

VW Golf GTI

Prototip automobil je naravno prekriven kamuflažom. I to na onim delovima na kojima se očekuju promene u odnosu na standardni Golf MK8 Tu pre svega mislimo na prednje i zadnje branike. Naime, GTI verzije modela Golf su uvek imale suptilno modifikovane branike. Prema tome, ne očekuje se da će Golf GTI imati značajno agresivniji dizajn od standardnog modela.

Osim novih branika i „dubljih“ pragova, GTI će imati i crvene detalje i specijalnu masku (gril). Očekuju se još i crvena kočiona klešta, nove felne, spojler na krovu i slično.

Ispod haube će se naći četvorocilindarski, turbo agregat radne zapremine dva litara, ali će on biti unapređen. Takođe, ovaj model će se prodavati u dve varijante. Uvodna će razvijati oko 245 KS, a snažnijia 290 KS. U obe verzije, snaga se šalje prednjim točkovima preko šestostepenog manuelnog ili sedmostepenog DCT menjača.

VW je u početku planirao da Golf GTI dobije i „blago“ hibridnu varijantu, ali sada se navodi da od toga nema ništa.

Osim novog GTI modela koji se u Evropi očekuje u drugoj polovini 2020. godine, Golf osme generacije će biti dostupan u još nekoliko varijanti. Među njima su GTD, plug-in hibridni GTE i najjača R varijanta.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery