AktuelnoVesti

Volkswagen započinje proizvodnju u Sremskoj Mitrovici

7.32KPregleda

Sremsky VW Wurst za Evropu

 

Kako prenosi Tanjurg, u fabrici za prereradu mesnih proizvoda Mitros u Sremskoj Mitrovici sve je spremno za svečano potpisivanje ugovora o izmeštanju proizvodnje popularnih VW kobasica iz nemačkog Dudlingena u modernizovani pogon domaće fabrike u tzv. svinjskom Sremu.

 

Da podsetimo, Volkswagen je prošle godine proizveo preko 8,3 miliona Wurst kobasica među kojima je prednjačila ona pod nazivom Kary Wurst.

 

Ugovor o zajedničkom ulaganju u najmoderniju VW liniju za proizvodnju kobasica potpisaće aktuelni ministar privrede tehničke Vlade Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Radničkog saveta Volkswagena dr. Udo Brinkman mlađi.

 

 

Prema klauzulama ovog ugovora, predviđeno je da se u pogonima Mitrosa u 2024. proizvede 10 miliona Wurst kobasica sa logom VW, od čega čak 1,2 miliona kobasica po originalnoj recepturi koja će se plasirati na EU tržište pod oznakom Sremsky Wurst.

 

 

Sremsky VW Wurst iz Sremske Mitrovice

 

 

Istovremeno predviđeno je i potpisivanje memoranduma o „Zelenoj Wurst agendi“ između Ministarke za energetiku Dubravke Đedović Hamović i dr. Klausa Brinkmana iz VW klinike Švarcwald koji predviđa da celokupna proizvodnja od 10 miliona VW kobasica bude realizovana na energetskoj bazi solarne električne energije iz pogona izgrađenih na obližnjim padinama Fruške Gore na kojima je prethodno iskrčena gusta hrastova i bukova šuma.

 

 

 

Prema potpisanom protokolu, zelena električna energija biće kompezovana u sada već međunarodno priznatoj obračunskoj jedinici po kojoj će se 1 kWh električne energije vrednovati kao jedan čvarak dobijen od domaće eko svinje.

 

Početak proizvodnje VW Wurst kobasica predviđen je za 01. april 2024.

 

Ekskluzivno iz Sremske Mitrovice: Miodrag Piroški

Foto: Volkswagen

4 Komentara

  1. Evidentno Njuz.net stil vesti, ali dobro. Posebno mi se svidelo ono sa Dr. Udo Brinkman (mlađi.
    Ipak, fali švester Elke kao probač kobasica… Hm, možda ipak bilo malo „prejako“
    😂😂😂😂😂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery