Vesti

Više kobasica nego automobila

3.45KPregleda

Vurst je draži od VW! Proizvedeno 6,8 miliona VW kobasica i „samo“ 6,2 miliona automobila!

Već godinama u ovo doba proizvođači zbrajaju svoje automobile i prave statistike i planove za narednu. Volkswagen radi taj posao duplo, jer je u svoje Excell tabele ubacio i tabelu „Vurst“ ili u prevodu kobasica.

Rekli bi ništa novo, jer se kobasice sa znakom VW proizvode još od  1973. godine a po ukupnom broju proizvedenih nadmašuju broj automobila sa znakom VW.

Volkswagen je prošle godine napravio 6,8 miliona kobasica i  6,2 miliona vozila. Bilo je nekada i boljih rezultata sa čak 7 miliona kobasica!

Inače kobasice su zamišljene kao proizvod za prehranu radnika u fabričkim kantinama, međutim od nedavno se prodaju i u mesarama širom nemačke, ali i u salonima automobila.

Kobasice se prave od svinjskog mesa sa dodatkom kari začina i one su zavedene pod kataloškim brojem automobilskih delova a u katalogu se vode pod oznakom 199 398 500 A.

„Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata“, ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Volkswagenu od 1979.

Da bi se prilagodio i novim trendovima, VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice koje su omiljeno jelo mladih japi menadžera.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery