AktuelnoVesti

Vanzemaljska tehnologija prošla pored Zemlje 2017. – kaže profesor Avi Lob (VIDEO)

4.43KPregleda

S obzirom na prikupljena znanja kojima raspolažemo u današnje vreme, bilo bi besmisleno pretpostavljati da smo sami u svemiru. Profesor s Harvarda, Avi Lob, smatra da smo jasne znake o vanzemaljskom životu imali 2017.

 

Ovo nije prvi put da se profesor Lob obraća javnosti s idejama, za koje naučna zajednica još uvek smatra da su preterane. Ipak, on ne odustaje. Naime, Lob zastupa teoriju da asteroid Umuamua, koji je prošao pored Zemlje 2017. zapravo nije „redovan“ asteroid, već ostatak vanzemaljske tehnologije.

 

Januara 26. izlazi nova knjiga profesora Loba „Vanzemaljci: Prvi znak inteligentnog života van Zemlje“, u kojoj se dalje razrađuje njegova i teorija postdoktoranta Šmuela Bijalija iz 2018., vezana za to da je Umuamua relikt vanzemaljske tehnologije.

 

U čemu je zapravo stvar? Profesor smatra da se duguljasti objekat u obliku cigare, crvenkaste nijanse (zvanično nazvan 1I/2017U1 „Oumuamua“ od strane NASA-e), koji je prošao pored Zemlje, nije ponašao kao asteroid. Nije imao kometin rep i činilo se da ubrzava tokom kretanja, što bi jedino moglo da znači da ga od Sunca „gura“ još neka sila sem gravitacije. Ta sila je, najverovatnije, bila sunčeva svetlost koja se odbijala od samog objekta.

 

Profesor Lob kaže da čovečanstvo radi na razvoju sunčanih jedara, koja bi svemirskim brodovima omogućila da se kreću bez potrebe za gorivom. On veruje da je Umuamua neki tip vanzemaljske krhotine koja koristi istu tehnologiju.

 

Sudeći po opisu koji prati knjigu koja treba uskoro da izađe, Lob smatra da je Umuamua „prvi međuzvezdani posetilac“ koji je primećen u našem Sunčevom sistemu.

 

S obzirom na implikacije koje bi tako nešto imalo na sve živo od nauke do religije, Lob je napisao knjigu da bi „izazvao čitaoce da teže zvezdama i da kritički razmišljaju o tome šta se tamo nalazi, ma koliko to čudno izgledalo.“

 

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery