Vesti

Toyota Mark X GRMN se vraća!

Toyota Mark X GRMN
2.11KPregleda

Toyota Mark X GRMN se iznenadno vraća nakon odsustva od četiri godine! Premijera na Sajmu automobila u Tokiju.

Toyota Mark X GRMN

Potpuno nova Toyota Mark X GRMN nastavlja uspeh svog prethodnika čija je proizvodnja bila ograničena na 100 primeraka. Ovaj model je baziran na modelu Mark X 350 RDS. GRMN varijanta se od standardne razlikuje preko agresivnije dizajniranog prednjeg branika i većih usisnika za vazduh.  Performantni Toyota Mark X GRMN takođe ima minimalističku masku (rešetku) hladnjaka i BBS aluminijsumske felne veličine 19 cola.

Toyota Mark X GRMN

Sportski dizajn se nastavlja i ka zadnjem delu gde se ističe zadnji branik sa otvorima za vazduh i četiri izduvne cevi. One su razdvojene difuzorom. Tu je i spojler i unapređen kočioni ssitem sa belim kočionim kleštima na kojima se nalazi GR logo.

Kupci ovog modela mogu naručiti krov izrađen od plastike ojačane ugljenikovim vlaknima za dodatnih 2.164 evra. Predstavnici komapnije navode da je zahvaljujući tom krovu automobil lakši za 10 kilograma.

U enterijeru se ističu sportska sedišta i kožom obmotan upravljač sa GR oznakom. Tu su i detalji od ugljenikovih vlakana i aluminijumske pedale.

Toyota Mark X GRMN

Ispod njegove haube se krije atmosferski V6 agregat zapremine 3,5 litara. On razvija 313 konjskih snaga (234 kW) i 380 Nm obrtnog momenta. Motor je kod modela Toyota Mark X GRMN povezan isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem, preko kog se snaga šalje na zadnje točkove.

Proizvodnja će biti ograničena na 350 primeraka, a početna cena ovog modela je 41.113 evra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery