AktuelnoVesti

Toyota GR Corolla dolazi s AWD pogonom i motorom iz GR Yarisa

1.31KPregleda

Toyota Corolla „hot heč“ stupa na scenu, to znamo, a tome u prilog idu i „procurele“ informacije na internetu. Čak, imamo prilično dobar uvid u mehaniku budućeg modela, jer su neke informacije potvrđene.

 

GR Corolla će definitivno imati manuelni menjač, fabrički proširenu karoseriju i vrlo verovatno tri završetka izduvnih cevi.

 

Navodno su neki dileri Toyote već videli prototip, koji je bio izložen na privatnom događaju u Las Vegasu krajem prošle godine. Za prototip se kaže da je bio kamufliran, s trocilindarskim turbomotorom, manuelnim šestostepenim menjačem i mehaničkim pogonom na sve točkove.

 

Tu se otprilike sve završava, jer nemamo uvid u dodatne detalje, performanse, cenu i datum lansiranja. Međutim, očekuje se da će GR Corolla (ili Corolla GR-Four) pristići do kraja godine.

 

Spekuliše se da AWD pogonski sistem dolazi direktno iz GR Yarisa, zajedno s centralnim diferencijalom s vektorisanjem obrtnog momenta. Pored, toga, 1,6-litarski trocilindraš dobija nešto više snage za Corolline potrebe. To potvrđuje ranije glasine koje kažu da će GR Corolla raspolagati s tristotinak konja, što je stavlja rame uz rame s Volkswagen Golfom R.

 

U dotičnom izveštaju se spominju modifikacije karoserije, koja će biti proširena i usvojiće drugačiji prednji odbojnik, uz neizbežna aerodinamička poboljšanja. Konfliktne informacije postoje u vezi s postavkom izduva, gde neki spekulišu da će biti dva završetka izduvnih cevi a neki kažu da će ih biti tri.

 

Za sada, ništa nije zvanično potvrđeno.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery