970_250_eko
Vesti

Tesla sledeće godine pokriva celu Evropu svojim super punjačima!

Da li je i Srbija u planu?

Tesla super punjač
716Pregleda

Mreža stanica sa Tesla super punjačima je značajno porasla u proteklih nekoliko godina. Međutim, i dalje postoje zemlje u kojima ima veoma malo, ili uopšte nema stanica za punjenje električnih automobila.

Teska stanica

To bi uskoro trebalo da se promeni. Naime, izvršni direktor i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, je na svom twitter profilu napisao: “Pokrivenost Evrope super punjačima će sledeće godine biti veća za 100%”. Još uvek nema detalja o tome koliko će se novih stanica otvoriti, ali je Mask dodao da će se stanice prostirati od “Irske do Kijeva (Ukrajine), i od Norveške do Turske”. Na tom „putu“ od Norveške do Turske nalazi se i Srbija, bar na geografskoj mapi. Tesla kaže „uskoro stiže“, ali videćemo da li ćemo se naći u tim velikim planovima.

U svakom slučaju, ovo su dobre vesti za sve vlasnike Tesla automobila. To zbog činjenice da se broj stanica za punjenje drastično smanjuje kada se napuste zemlje kao što su Austija, Nemačka, Slovenija i Češka.

Plan je da se u Ukrajini uskoro otvore dve stanice (trenutno ne postoji ni jedna). Slična je situacija i sa Turskom u kojoj je planirano otvaranje najmanje devet stanica.

Teska stanica

Istočna Evropa nije jedini deo starog kontineta koji će dobiti nove stanice. One su planirane i za Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju, Nemačku, Poljsku, Dansku i Holandiju. Stanice se neće pojaviti u Belorusiji i Moldaviji.

Osim ovoga, Mask je otkrio plan za postavljanje stanica i na tlu Afrike.

1 Komentar

  1. U mojoj ulici u Banjoj Luci, postavili Tesla destination charger (i hotel se zove Tesla). do sada je bilo najmanje 30 auta Tesla S i pokoji X . A neuk narod veli: pa šta će mu punjač, ko kod nas vozi Teslu… A Tesle se pojavljuju i kod nas

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery