AktuelnoVesti

Tesla profitabilnija od tradicionalnih proizvođača

1.49KPregleda

Tesla zarađuje preko 9.000 dolara po automobilu a Toyota oko 1800

 

Zlatno pravilo „ko radi ne boji se gladi“ već duže vremena nema neku posebnu cenu u svetskoj automobilskoj industriji.

Dešavanja u prošloj godini to samo potvrđuju budući da je proizvedeno manje automobila a napravljena nikada veća zarada.

Svemu sada treba i dodati ekstra profite koji se ostvaruju u sektoru električnih vozila, gde Tesla uprkos svim problemima zarađuje astronomske cifre po jednom proizvedenom vozilu.

 

 

 

Iako nema SUS modela i paleta Tesle je svedena na svega nekoliko modela, ovaj proizvođač zarađuje više nego GM i Ford zajedno. U brojkama za 2022, Tesla 12,6 milijardi dolara profita, GM 9,9 milijardi dolara profita, Ford 2,2 milijarde dolara GUBITKA. 

 

Upravo, zarada po jednom proizvedenom automobilu je ključ uspeha Tesle, koji zarađuje čak 7 puta više po automobilu od Toyote.

 

 

Velike proizvođače pritiskaju veliki troškovi, razvoj tehnologija za široke palete modela i osetljivost na rast troškova energije i repromaterijala.
Tesla kao „mali“ proizvođač u suštini prodaje jednostavnu i jeftinu EV / digital tehnologiju upakovanu u pokretnu limenu kutiju, uvodeći nas u novo doba automobiliske industrije gde je njegovo visočanstvo automobil samo prosto potrošno dobro.

 

Očigledno, Teslino zlatno doba tek počinje.

 

BONUS VIDEO: 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery