970_250_eko
AktuelnoSportVesti

Suzuki sa 750 ks četvrt milje prevalio za manje od sedam sekundi! (VIDEO)

1.35KPregleda

Sprint na četvrt milje možda i ne zvuči tako strašno kada je reč o serijskim vozilima, bilo da su na dva, tri, četiri ili više točkova

 

Međutim, šta se dešava kada se upravlja vozilom koje 402 metra može da pređe za manje od sedam sekundi, a uz to, počiva na dva a ne četiri točka!?

 

Svi koji su iole zainteresovaniji za trke ubrzanja, vrlo dobro znaju koliko je teško moćne, brze automobile održati na pravcu, i koliko se često dešavaju udesi na ovakvim takmičenjima, kada vozači izgube kontrolu. E, sada zamislite sve to, samo na dva točka!

 

Kris Mur je jedan od onih hrabrih avanturista koji žele da konstantno pomeraju granice koliko je to moguće. On je kreirao apsolutno „sulud“ motocikl, s jednom stvari na umu: da bude najbrži na „drag“ stazi. Naravno, svi znamo da su dvotočkaši skloni podizanju prednjeg točka koji gubi kontakt s podlogom, što znači da stvari mogu da odu „u očini“ vrlo lako. U najblažem slučaju, nećete imati onako brz start kao što ste želeli.

 

Da bi izbegli ovu pojavu, trkači na „drag“ stazama obično koriste stvarčicu zvanu „wheelie bar“, koja se nalazi iza motocikla. Međutim, Kris je odlučio da odustane od ovog pomagala i praktično vozi dvotočkaš posebne izrade, koji se i dalje može koristiti u redovnom saobraćaju.

 

Sa 750 ks na raspolaganju (što je više recimo od Ferrari 488 Piste), ovaj motocikl je postavio novi rekord u sprintu na četvrt milje, kompletiravši deonicu za samo 6,3 sekunde, uz izlaznu brzinu od 376 km/h! Dakle, instalacija masivnog turbopunjača na već moćni Suzuki GSX-R 1000 je odradila posao.

 

Ukoliko pažnju obratimo na performanse motocikla, uviđamo da od 96 do 209 km/h ubrza za neverovatne 1,4 sekunde! Poređenja radi, Koenigsegg One: 1, koji je sam po sebi fascinantan automobil, istu radnju obavlja za 3,3 sekunde!

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery