Vesti

Stigao je novi Renault Clio!

Premijera

Renault Clio V
4.1KPregleda

Danas je premijerno predstavljna nova, peta generacija modela Renault Clio. Reč je o automobilu koji će biti direktan konkurent modelima kao što su Volkswagen Polo, Ford Fiesta i drugi.

Renault Clio V

Kompanija Renault je nakon jučerašnjih fotografija enterija koje možete pronaći ovde, danas objavila i prve fotografije spoljašnjeg dizajna svog aduta u B segmentu. Možemo slobodno reći da je spoljašnji dizajn evolucija dizajna prethodne generacije.

Na prednjem delu modela Renault Clio se ističe velika maska (rešetka) hladnjaka, agresvinija hauba i novi branik. Tu su i LED farovi sa integrisanim pokazivačima pravca u obliku slova “C”, koji podsećaju na one sa modela Megane. Na zadnjem delu automobila se takođe ističu nove svetlosne jedinice, a i profil automobila je restilizovan.

U poređenju sa trenutnim modelom, Renault Clio V je 14 mm kraći. Takođe, karoserija je za 30 mm bliža tlu, radi bolje aerodinamike. Međutim, uprkos tome što je neznatno manji, novi Renault Clio zahvaljujući CMF-B platformi ima više prostora u kabini. Kapacitet prtljažnika je takođe veći, i to za 26 litara, te njegova ukupna zapremina sada iznosi 391 litar sa zadnjim sedištima na svom mestu. Ako je verovati predstavnicima francuskog proizvođača, novi Renualt Clio ima najveći prtljažnik u svom segmentu.

Renault Clio V

Naravno, najinteresantnija verzija ovog modela će biti Renault Clio RS Line. On menja verziju GT-Line i izgleda više sportski u odnosu na standardni model. Na njemu se ističe specijalna maska (rešetka) sa formom koja podseća na pčelinje saće. Tu su i nove felne veličine 17 cola.

Kao što smo već rekli, detalji o enterijeru sun am bili poznati još juče, a detaljnije o tome možete pročitati ovde.

Novi Renault Clio će biti dostupna u 10 boja spoljašnjosti među kojima su i nove “Valencia Orange” i “Celadon Blue”.

Detalji o agregatima tek treba da budu objavljeni.

Renault Clio V

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery