Vesti

Sledeća generacija modela Opel Corsa postaje spremna!

Testiranje, testiranje, testiranje

Opel Corsa
1.32KPregleda

Šesta generacija Opel Corse postaje spremna za svoj početak ove jeseni. Novi generacija ovog modela stvara se uz pomoć najnovijih, najbržih i najefikasnijih metoda virtuelnog razvoja. Pored toga, Opelovi inženjeri su model Corsa sada dovezli na uobičajena mesta gde se ovaj model testira, podešava i usavršava u uslovima stvarnog okruženja.

Opel Corsa

Od januara, Opelovi ekspertski inženjeri za šasiju, pogonske jedinice, elektroniku, osvetljenje i ostale sisteme koriste dugu polarnu zimu u Švedskoj pokrajini Lapland. Tamo se vrše intenzivna testiranja na vrlo niskim temperaturama na zamrznutim jezerima i putevima koji su prekriveni snegom.

Pored toga, predprodukcijski automobili trenutno obilaze krugove na stazama u Dudenhofen test centru.

Laboratorijska testiranja kao što je test elektromagnetne kompatibilnosti se vrše u Riselshajmu.   

,,Tokom razvoja sledeće generacije Corse, posebnu važnost polažemo na veću efikasnost,‘‘ rekao je Tomas Vanke (Thomas Wanke), globalni razvojni inženjer za performanse vozila. On radi na novoj generaciji Corse četvrti put u svojoj karijeri. ,,Ovaj novi model je značajno lakši. To smanjuje potrošnju goriva ali i povećava faktor zabave u vožnji. Kao i sa prethodnim generacijama na kojima sam radio, šasija koju trenutno usavršavamo je razvijena na svim vrstama evropskih puteva. Tu mislim i na nemački autoban kojim se vozi velikim brzinama. Naš cilj je da kupcima ponudimo vrhunsku šasiju. Vrhunsku šasiju sa idealnim balansom između bezbednosti, komfora i zabave‘’, dodao je on.     

Opel Corsa

Kupci sada mogu da očekuju veoma zabavnu i efikasnu Corsu

Zahvaljujući inženjeringu sa lakšim materijalima, nova generacija bestselera – sada sa više od 13,6 miliona prodatih jedinica i pet generacija od 1982 – je lakša za 10 procenata od prethodnog modela.

Šasija donosi tipičnu Opelovu uravnoteženost između agilnosti i komfora, iako je novi model vidno dinamičniji od svog prethodnika. Opel će takođe Corsu ponuditi po prvi put kao električni automobil kojeg pokreću baterije, odmah od početka prodaje početkom ovog leta.  

PR Saopštenje

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery