AktuelnoF1Vesti

Serhio Perez u Red Bull Racingu – Aleks Albon rezerva

594Pregleda

Red Bull Racing je potvrdio vozačku postavu za 2021. godinu, a pored Maksa Ferštapena, za austrijski tim će se trkati Serhio Perez

 

Bivši vozač Racing Pointa definitivno zaslužuje mesto u jednom od najjačih timova u „najbržem cirkusu na svetu“, dok će Aleks Albon ostati u austrijskoj ekipi, ali u ulozi rezervnog vozača.

 

Anglo-tajlandski pilot je u svojoj debitantskoj sezoni u Red Bullu imao dosta teškoća, nakon prelaska iz „juniorskog“ Toro Rossa (sada AlphaTauri). On je u konkurenciji vozača završio šampionat na sedmom mestu, sa 109 osvojenih poena manje od Ferštapena i 20 bodova iza Pereza, došavši do podijuma samo dva puta.

 

Šef Red Bull Racinga, Kristijan Honer, povodom ovoga je izjavio: „Aleks je vredan član našeg tima, a razmišljali smo dugo i temeljno u vezi s ovom odlukom. Dali smo sebi dovoljno vremena da ispitamo sve relevantne podatke i performanse, tako da smo odlučili da je Serhio pravi partner Maksa Ferštapena za 2021. Jedva čekamo da mu poželimo dobrodošlicu u Red Bull Racing.“

 

Perez je imao svoju najbolju sezonu u poslednjih 10 godina, ali bez obzira na to, njegova sudbina u Formuli 1 je bila pod znakom pitanja nakon što je postao „višak“ u Racing Pointu (od sledeće sezone Aston Martin), u koji je pristigao Sebastijan Fetel iz Ferrarija.

 

Da nije dobio šansu u konkurentnom timu, tridesetogodišnji Meksikanac bi propustio sezonu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery