AktuelnoVesti

Salon automobila u Ženevi iznedrio bijenalni šou koji će se održavati u Kataru

1.36KPregleda

Ovaj salon možemo smatrati ženevskom franšizom.

 

Organizatori Salona automobila u Ženevi (GIMS), objavili su formiranje partnerstva s organizacijom Qatar Tourism, na konferenciji za medije održanoj u Doha Exhibition & Convention Centeru (DECC). Novi događaj pod nazivom Katar Ženeva međunarodni salon automobila, imaće svoje prvo izdanje u jesen 2022. ili 2023.

 

Ukoliko neko misli da se radi o preseljenju ženevskog šoua u Katar, nije u pravu. Zapravo, reč je o „ogranku“ koji će se održavati u ovoj bliskoistočnoj zemlji, jer se originalni događaj u Ženevi vraća od 19. do 27. februara 2022.

 

Katar Ženeva međunarodni salon automobila će biti bijenalne prirode, što znači da će se održavati svake druge godine. Tačan datum pilot manifestacije će biti potvrđen uskoro.

 

GIMS i Qatar Tourism žele da pozicioniraju događaj u Kataru kao novi etablirani automobilski šou na Bliskom Istoku. Naravno, održavaće se u prestonici Dohi, a partneri su uvereni da će se novi salon nametnuti kao jedan od najvažnijih u svetskom kalendaru.

 

Da podsetimo, GIMS je otkazan 2020. i 2021. zbog pandemije koronavirusa. Budućnost ovog salona automobila je postala ugrožena zbog zdravstvene situacije u svetu, ali su organizatori iznašli način da legendarni automobilski šou održe živim. Sledeće, 2022. održaće se 91. izdanje manifestacije u Švajcarskoj, što je čini jednom od najdugovečnijih na svetu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery