Vesti

Renault Megane RS Trophy-R postavio novi rekord na stazi Suzuka!

Rekordi se samo nižu

Renault Megane RS Trophy-R - Suzuka
1.43KPregleda

Nakon što je Honda sa modelom Civic Type R na trkačkim stazama širom sveta postavljala rekorde, sada je stigao red da isto čini i novi Renault Megane Trophy-R.

Renault Megane RS Trophy-R - Suzuka

Naime, francuksi “hot heč” je već postavio nove rekorde za serijski automobil sa pogonom na prednjim točkovima na stazama Nirburgring u Nemačkoj, Spa-Francorchamps u Belgiji i The Bend Motorsport Park u Australiji. Od nedavno je ovaj model i nosilac rekorda na stazi Suzuka u Japanu.

Za volanom modela Renault Megane RS Trophy-R, prilikom postavljanja rekorda, bio je Liren Hurgon. On je krug na ovoj stazi završio za 2 minuta i 25,454 sekundi, 26. novembra. Time je prethodni rekord oboren za čak 3 sekundi.

“Novi Megane RS Trophy-R je novi nosilac rekorda u svojoj kategoriji na stazi Suzuka u Japanu. Ovo je dodano ojačalo vezu sa našom bazom klijenata”, rekao je Patris Rati, generalni direktor Renault Sport odeljenja.

Od 500 primeraka na koliko je ograničena proizvodnja modela Megane RS Trophy-R, više od 50 primeraka je rezervisano za Kinu. Dostava će početi u prvoj polovoni 2020. godine.  Megane RS Trophy-R poseduje 1.8-litarski, četvorocilindarski agregat koji razvija 296 KS (221 kW). On je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Ima unapređenu aerodinamiku i lakši je za 130 kilograma od standardnog Trophy modela.

Renault Megane RS Trophy-R - Suzuka

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery