AktuelnoVesti

Reality Show zvani „Mars“ – NASA plaća dobrovoljcima

1.23KPregleda

Ukoliko sve bude išlo po planu, a verovatno neće, oko 2050. bismo mogli da očekujemo početak kolonizacije Marsa.

 

Nebrojene su prepreke koje se mogu u međuvremenu pojaviti. Mnogo toga se može desiti u naredne tri decenije, kao što i hoće, uključujući neizbežno starenje, tako da će NASA astronautima u pokušaju omogućiti drugu najbolju stvar posle stvarnog života na Marsu.

 

 

Reč je o simulaciji bivstvovanja na „crvenoj planeti“ čitavih godinu dana. Odmah nakon najave da će ICON u 3D formatu štampati stanište na Marsu u NASA-inom Johnson Space Centeru, kao deo Crew Health i Performance Exploration Analog (CHAPEA) misija, NASA je u potrazi za dobrovoljcima.

 

 

Oni koji žele da budu astronauti, mogu da apliciraju za jednu od četiri pozicije koje se nude u okviru lokacije na Marsu, poznate pod nazivom Mars Dune Alpha Habitat. Prva jednogodišnja testna misija počinje u jesen 2022., a prijavljivanje je započelo. Možda još bolja stvar od učešća u stvaranju istorije je činjenica da će NASA plaćati zainteresovanima za „život na Marsu“.

 

 

Ukoliko šalu ostavimo po strani, reč je o ozbiljnom programu koji će pomoći istraživanju i razvoju novih metoda i tehnologija za rešavanje budućih problema u misijama s ljudskom posadom. Radi se o rigoroznoj simuliranoj misiji, u kojoj će pokušati da se predvide problemi u vezi s putovanjem i kolonizovanjem Marsa, uključujući „ograničenje resursa, otkazivanje opreme, kašnjenje u komunikaciji, ostale okidače stresa u specifičnom ambijentu, virtuelnu realnost i kontrolu robotike“.

 

 

Šta je potrebno da biste se prijavili? Idealan kandidat bi posedovao diplomu mastera u tehničkim naukama, matematici ili IT-u, kao i minimalno iskustvo od hiljadu časova upravljanja avionom. On bi bio star između 30 i 55 godina, bio bi stanovnik SAD i „zdrav kao dren“. Naravno, mora biti nepušač i odličnog znanja engleskog jezika. Dakle, Mars vas zove!

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery