AktuelnoVestiZanimljivosti

Prvi svetski automobil u LEGO verziji

953Pregleda

Benz Patent-Motorwagen je vozilo pogonjeno malim gasnim motorom, s tim što gas dolazi iz ligroina ili neke druge rasplinjujuće supstance, kao što je objašnjeno u dotičnom patentu.

 

Svi delovi Patent-Motorwagena usklađeni su jedni s drugima, kako bi činili jednu celinu (motor, šasija, pogonske komponente). Šasija je napravljena od savijenih i zavarenih čeličnih cevi, dok je motor mase 100 kilograma, što se tada smatralo laganim. S 10 litara goriva, ovaj automobil je mogao da pređe 100 kilometara.

 

 

Honigber je LEGO „manijak“ i automobilski entuzijasta, koji je se upustio u kreiranje Patent-Motorwagena od LEGO kockica, i u velikoj meri je uspeo.

 

Njegov model je replika u odnosu 1/14, a najizazovniji deo je bio zadržati malu masu i zamršenost originalnog dizajna, što je priznao i LEGO kreator.

 

 

Automobil je 15 centimetara visok, 24 centimetra dugačak i 16 centimetara širok. Ukupno je 875 LEGO elemenata bilo potrebno da se napravi replika prastarog vozila.

 

Honigber se trudio da proporcije budu što sličnije originalnom Benzu, a čak je uspeo da „uhvati“ zakrivljenu, cevastu strukturu karoserije.

 

 

Njegov projekat može da se podrži na LEGO Ideas internet stranici, gde kompanija omogućava ljudima da prilože bilo kakav tip LEGO projekta u nadi da će biti odabran i pretvoren u set za serijsku proizvodnju. Da bi se to desilo, treba da sakupite 10.000 pristalica u datom vremenskom periodu. Honigber je do sada skupio 2.700, s gotovo 200 preostalih dana.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery