970_250_eko
Vesti

Porsche Taycan Turbo S bolji od Teslinog Model S P100D!?

Ljubitelji Tesla modela nisu nimalo srećni…

Porsche Taycan Turbo S i Tesla Model S P100D
727Pregleda

Kolege iz magazina Vox Automobili, nedavno su u Nemačkoj uporedo testirali novi Porsche Taycan i Tesla Model S P100D!

Porsche Taycan Turbo S i Tesla Model S P100D

Ceo video klip možete pogledati ovde. Ispod teksta se nalazi samo isečak (trejler). Na prvom testu, Porsche Taycan i Tesla Model S su podvrgnuti testu pomoću kojeg se može proveriti koji od ova dva modela bolje menja pravac u hitnim situacijama.

Testovi su se održavali na mokroj stazi. Tesla je, nakon što je u deo sa čunjevima uletela pri brzini od 90 km/h, počela da proklizava… Nije uspela da izbegne sve čunjeve. Poređenja radi, Taycan Turbo S je u taj deo staze uleteo pri brzini od 97 km/h, i bez problema je prošao.

Zatim su održane dve “drag” trke. Trke su održana ponovo na mokroj stazi, kako bi se videlo koji od ovih električnih sedan modela bolje ubrzava. U obe je Porsche izašao kao pobednik. Kada je reč o ubrzanju na pravoj liniji, na suvoj stazi, fabrički brojevi sugerišu da je Models S za nijansu brži. Međutim, na vlažnoj podlozi, Tyacan je bolji.

Ljubitelji automobila američkog proizvođača nisu oduševljeni ovim rezultatima. Naime, video sa jutjub kanala je pun komentara u kojima se navodi da je test namešten, jer ga je sproveo nemački list, a Porsche je naravno, nemački automobil.

Međutim, kolege koje su sprovele testove tvrde da su oba modela opremljena standardnim točkovima. Međutim, Tesla S P100D koji je vožen je stariji model, a ne novi, unapređeni Model S “Raven”… Mi ćemo se za sada uzdržati od komentara, ali po svemu sudeći, američki električni sedan je konačno naišao na “sebi ravnog”.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery