Vesti

Počela proizvodnja modela Kia Telluride!

U Džordžiji u Americi

Kia Telluride
3.38KPregleda

Kompanija Kia Motors je danas i zvanično pokrenula proizvodnju novog SUV modela, Telluride. Proizvodnja će se obavljati u postrojenju u Džordžiji. Prvi model koji je sišao sa proizvodne trake je Dark Moss SX Prestige model.

Kia Telluride

Ceremoniji pokretanja proizvodnje su prisustvovali izvršni direktor kompanije Kia za Severnu Ameriku Šon Jun i guverner Džordžije, Brajan Kemp.

Nova Kia Telluride je najveći SUV model kompanije Kia ikada. U njemu ima dovoljno prostora za osam odraslih osoba. Pokreće je 3,8-litarski V6 agregat koji razvija 291 konjsku snagu i 355 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem preko kog se snaga šalje prednjim ili svim (kao opcija) točkovima.

Kia Telluride

U luksuznoj kabini modela Telluride dominira ekran infotejnment sistema dijagonale 10,25 inča. Tu je i ozvučenje sa 10 zvučnika, bežični punjač i šest USB portova.

Kia Telluride

Vozač može birati između Smart, Eco, Sport i Comfort  moda vožnje. Podugačka je i lista sistema za asisitenicju vozaču.

Model Kia Telluride će se u uvodnoj LX varijanti prodavati po ceni od 31.690 dolara. Sa druge strane, najskuplji će biti SX Prestige model koji će se prodavati po ceni od 45.490 dolara.

Više detalja o ovom modelu možete pronaći ovde.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery