Vesti

Otkazan sajam automobila u Frankfurtu 2021.

5.63KPregleda

Osim potpunog otkazivanja IAA 2021 u Frankfurtu otkazan i nastup BMW na  ovogodišnjim sajmovima u Njujorku i Parizu.

Razvoj digitalne tehnologije koja sve više popunjava svaku vijugu mozga, uticao je na mnoge životne stvari ali značajno i na promociju u automobilskoj indutriji. Osim toga što se vesti sve brže prenose, što se poslom automobilskih prezentera danas bave i mnogi neobrazovani amateri, zasićenje temom je očigledno, a na udaru su i najveći.

BMW je juče objavio da u potpunosti preskače ovogodišnje sajmove u Njujorku i Parizu, što bi moglo povući za sobom otkazivanja i mnogih drugh proizvođača.

Sajam automobila u Beču

Međutim, kasno juče je objavljena možda i najtužnija vest iz VDA (Nemački automobilski savez) da se otkazuje u najveći svetski sajam IAA u Frankfurtu koji datira još od 1897. godine.

Još uvek se razmatra da se on preseli u Minhen, Hamburg ili Berlin ukoliko se pronađe rešenje oko finansiranja izložbe. Razlog za otkazivanje sajma u Frankfurtu leži u činjenici da su desetine proizvođača izostale sa prethodnog prošle jeseni ali i da se poseta gotovo prepolovila sa gotovo milion posetilaca 2015. godine na ovogodišnjih 550.000.

Sve ovo naravno može uticati i na održavanje Sajma automobila u Beogradu, budući da se principali još mnogih brendova nisu izjasnili o učešću nanajvećem regionalnom sajmu automobila.

4 Komentara

  1. Zaista ne razumem ljude danas. Kako drugačije da vidim i uporedim više različitih modela nego na sajmu? Pogledam jedan auto koji me zanima, pa za 3 minuta sam kod drugog i upoređujem ga sa prethodnim i tako u krug. Nebitno je da li kupujem auto, ili ih upoređujem iz čiste znatiželje.
    Mnogo je lakše na sajmu, nego ići od salona do salona…

    Meni lično nikakva fotošopirana slika sa interneta ne može zameniti osećaj uživo.

  2. Nekad su bile bitne tehničke karakteristike automobila a sad „osjećaj pod rukom“, „kvalitet materijala“…
    Pošto sad kupci neće moći ni na sajmu da vide šta im se sviđa, auta će se prodavati na „majke mi…“

  3. Kakve veze imaju Frankfurt i BG sajam? Tamo se predstavljaju svetski noviteti, kod nas je sajam više pijačna manifestacija gde se jede roštilj i kupuju automobili. Nigde veze

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery