Vesti

Novi Renault Clio proglašen za najsigurniji gradski automobil!

Tako su pokazali rezultati Euro NCAP testiranja!

Renault Clio EuroNCAP
1.85KPregleda

Nezavisna organizacija Euro NCAP je proglasila novi Renault Clio za najsigurniji gradski automobil (zajedno sa Audijem A1) među modelima ispitanim u protekloj godini.

Best in Class 2019_Renault Clio-pos

Najprodavanije vozilo grupe Renault je testirano sredinom prošle godine. Tada je postiglo najbolju ocenu na osnovu postignutih vrhunskih rezultata, nezavisno od segmenta.

Konstruisan je na potpuno novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B. Novi CLIO se odlikuje optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni na način da pružaju optimalnu podršku za sve putnike. Bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu. Ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja.

Renault zagovara upotrebu tehnologije „Fix4sure“ zbog njene izuzetne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje.

Renault Clio

Osim toga je zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog Renaulta Clio u njega moguće postaviti dečije sedište bilo koje vrste, napred i pozadi, uz pomoć pričvrsnih tačaka ISOFIX i sistema i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.

Novi Clio nudi i bogatu serijsku opremu. Ona uključuje: 6 vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistema upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi). Tu je i tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi i za zadnja sedišta ako se na njima nalaze putnici) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i samozatamnjujući retrovizor.

Kao svestrani gradski automobil, novi Clio nudi najbolju sigurnost u svim svojim verzijama. Time ponovo potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve. Bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault. Takođe, on nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svetu.

PR Saopštenje: Renault 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery