Vesti

Novi Renault Captur će imati hibridni pogon i tehnologiju autonomne vožnje!

Špijunske fotografije

Renault Captur
1.51KPregleda

Renault nastavlja sa radom na novoj, drugoj generaciji modela Captur koja je nedavno uslikana u južnom delu Španije, u blizini planisnkog venca Sijera Nevada.

Renault Captur

Prototip koji je uslikan nosi manje kamuflaže nego ostali primerci koje smo do sada imali prilike da vidimo. Zahvaljujući tome, možemo videti da će dizajn druge generacije modela Captur biti inspirisan novim Clio modelom. Tu si i crno-sive felne koji se savršeno uklapaju u dizajn ovog automobila.

Novi Renault Captur će biti baziran na novoj CMF-B platformi koja je debitovala na modelu Clio. Zahvaljujući njoj, Captur će moći da se prodaje sa nekoliko različitih pogonskih sklopova. Takođe, trebalo bi da ima i više prostora u kabini.

Renault Captur

Jedan od najvažnijih pogonskih sklopova će biti novi plug-in hibrid. On će imati bateriju od 9,8 kWh. To znači da će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe i do 50 kilometara samo na električnu energiju.

Pored ovog, u ponudi će se naći i pogonski sklop sa dizel agregatom i „blago“ hibridnom tehnologijom. Tu će naravno biti i konvencionalni pogonski sklopovi sa SUS agregatima. U novoj generaciji modela Captur će se naći 1,0-litarski benzinac u dve konfiguracije, ali i 1,3-litarski benzinac i 1,5-litarski dizel agregat.

Renault Captur

Nijedan od ovih agregata neće biti nešto posebno snažan, ali će svi oni biti ekonomični.

Očekuje se i da će novi Captur biti opremljen najsavremenijom tehnologijom. Pretpostavlja se da će se u njemu naći infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 9,3 inča, digitalna instrument tabla ali i tehnologija polu-autonomne vožnje, kao kod nove generacije modela Clio.

Očekuje se da novi Renault Captur debituje tokom druge polovine ove godine.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery