Vesti

Novi Mercedes-Benz CLA – prve zvanične fotografije i detalji!

Premijera pre premijere

Mercedes-Benz CLA 2020.
1.7KPregleda

Jedan australijski veb sajt je objavio prve zvanične fotografije i detalje o novoj, drugoj generaciji modela Mercedes-Benz CLA.

Mercedes-Benz CLA 2020.

Naime, novi Mercedes-Benz CLA će premijerno biti predstavljen danas na Sajmu potrošačke elektronike (CES). Druga generacija ovog modela predstavlja evoluciju prethodne. Dizajneri nemačkog proizvođača su odlučili da ne menjaju recept koji se pokazao i te kako uspešnim. Umesto toga su se fokusirali na unapređenje enterijera i spoljašnjeg dizajna. Na osnovu ovih fotografija slobodno možemo reći da su u tome i uspeli.

Dimenzije i dizajn spoljašnjosti nove generacije modela Mercedes-Benz CLA

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu i dimenzijama, novi CLA izgleda elegantnije, duži je i ima veće međuosovinsko rastojanje. Tu su i oštriji LED farovi i zadnje svetlosne jedinice koje podsećaju na one sa modela CLS. Druga generacija modela CLA je za 48 mm duža, 53 mm šira i 2 mm niža od svog prethodnika. Tako se navodi u izveštaju australijskog sajta Redline. Prema tome, ove informacije uzimamo sa dozom sumnje dok ne budu i zvanično potvrđene.

Enterijer

Zahvaljujući većoj dužini, ali i većem međuosovinskom rastojanju, nova generacija modela CLA ima više prostora u kabini. Zahvaljujući tome, putnici na zadnjoj klupi imaju više prostora za noge, ramena i laktove. Kada je reč o dizajnu enterijera, on predstavlja veliki korak napred i identičan je onom koji se nalazi u novoj A klasi. To znači da su dva ekrana MBUX infotejnment sistema.

Novi CLA je i “pametniji” od prethodne generacije. Naime, on je opremljen brojnim sistemima za asistenciju vozaču. Tu spada i automatsko kočenje u hitnim situacijama, održavanje vozila u jednoj traci i adaptivni tempomat.

Pogonske opcije

Model koji će biti predstavljen na Sajmu potrošačke elektronike će imati oznaku CLA 250. To znači da se ispod njegove haube krije četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem. On razvija, kako se navodi, 221 konjsku snagu i 349 Nm obrtnog momenta. Nešto kasnije će biti dostupni i druge pogonske opcije.

Agregati će biti povezani sa manuelnom ili automatskom transmisijom preko koje će se snaga prenositi na prednje ili na sve točkove.

U svakom slučaju, više informacija će biti poznato danas u toku dana, kada nova generacija ovog modela bude i zvanično predstavljena.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery