Vesti

Nova Opel Corsa uskoro na Vrele Gume TESTU!

Video

Opel Corsa
4.36KPregleda

Nakon 37 godina i preko 14 miliona proizvedenih primeraka, nova šesta generacija modela Opel Corsa se predstavila danas u Šibeniku televizijskim medijima iz Evrope.

Nova Corsa na tržište stiže pod napetim spletom okolnosti. Opel je „smešten“ pod krov PSA grupacije, naknadno produžene Fiatom i Chryslerom (FCA). Da stvar bude intrigantnija u sve se danas umešao i veliki GM (prethodni vlasnik Opela). Ova kompanija pred američkim sudom tuži FCA za korumpcionaške poteze prilikom preuzimanje Chrysera.

Kako bilo, dok sudovi i šefovi vode svoje poslove, automobilska priča ide napred. I to, i te kako… Nova Opel Corsa stiže sa velikim brojem noviteta i unapređenja po raznim osnovama. Njihov spisak je dugačak na nekoliko stranica.

Najkraće, Opel Corsa šeste generacije je postavljena na potpuno novu tehnološku platformu zahvaljujući kojoj je sada lakša za čitavih desetak procenata ili oko 100-110 kg u proseku u zavisnosti od opreme i agregata.

Veliki broj naprednih sistema, poput Matrix Ligth farova, rezervisanih za mnogo više klase, je takođe po prvi put involviran u novu Corsu ali i prvi put u celom B automobilskom segmentu.

U Opelu kažu: „bez obzira na sve, ovo je pravi Opel, koji se vozi kao Opel i koji miriše na Opel“. U to smo na našem današnjem testu i detaljno uverili u modelu 1.5 DIESEL.

Na jedan način, mnogo toga bi se u novoj Corsi moglo opisati kao „demokratizovana tehnologija“ koja je maksimalno prilagođena današnjem čoveku. U to se ubraja i odličan Opel konekt sistem povezivanja sa digitalnim oblakom putem aplikacije.

Što se tiče motorizacije, nova Corsa nudi dva vrlo zanimljiva 1,2 litarska TURBO benzinca ali i 1,5 litarsku dizel klasiku. Benzinci raspolažu sa 100 odnosno 130 dok je dizel motor stao kod 102 KS.

Kako eksluzivno saznajemo, ova tehnološka platforma će biti alfa&omega svih budućih modela PSA/FCA grupacije.

Dok se utisci slažu, više detalja sa testa modela Corsa 1,5 DIESEL uskoro na ovom mestu i u vrlo inspirativnoj recenziji našeg „druga direktora“ sa promocije za evropske TV medije u Šibeniku na Nova S TV.

Pogledajte video tizer…

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery