AktuelnoVesti

Najbezbednije komercijalno vozilo?

Najbezbednije komercijalno vozilo
1.89KPregleda

Zlatna medalja za Transporter T6.1 na NCAP testu sigurnosti

 

Konzorcijum Euro NCAP, koji čine evropska ministarstva saobraćaja, automobilski klubovi, osiguravajuća društva i istraživački instituti testirao je ovih dana bezbednost devetnaest komercijalnih vozila koji su najviše u upotrebi. Testovi su se fokusirali na dostupnost i funkcionisanje sistema aktivne bezbednosti. Sve to kako bi dali odgovor na pitanje koje je najbezbednije komercijalno vozilo u masovnoj upotrebi?

 

Transporter T6.1 kompanije Volkswagen (privredna vozila) pokazao se najboljim i nagrađen je Euro NCAP zlatnom medaljom.

Nakon opsežnih testiranja, NCAP je došao do zaključka da Transporter T6.1 postiže najbolje rezultate u više kategorija: „Transporter nudi potrošačima širok spektar sigurnosnih karakteristika sa dobrim performansama i zasluženo je osvojio zlatnu medalju na testovima Euro NCAP-a . Najbezbednije komercijalno vozilo

Za T6.1 je dostupan veliki izbor sistema za pomoć vozaču. Sadrži brojne funkcije bezbednosti koje odgovaraju potrebama vozača, poput lane assist i front assist sa funkcijom automatskog kočenja u slučaju potrebe, pa sve do adaptivnog tempomata (ACC).

 

Pored VW Transportera, najbolji uspeh u trci za najbezbednije komercijalno vozilo pokazali su Ford Transit i Mercedes-Benz Vito. Sa druge strane, Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Vivaro, Peugeot Expert i VV Crafter dobili su srebrne medalje. Još šest kombija dobilo je bronzanu ocenu: Citroen Jumper i Jumpi, Fiat Ducato, Iveco Daili, Peugeot Boxer i Toyota Proace. Na dnu liste našli su se Fiat Talento, Opel Movano, Nissan NV400, Renault Master i Renault Trafic. Ova  komercijalna vozila ne preporučuju se zbog opšteg nedostatka sigurnosnih sistema.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery