AktuelnoVesti

Michelin zvezdice konačno i u Srbiji

1.42KPregleda

Nova destinacija u Michelin vodiču je Beograd

 

Jedna od najpoznatijih kompanija u oblasti proizvodnje pneumatika, francuski Michelin, već 120 godina izdaje prestižne svetske gastronomske vodiče pod nazivom Michelin Red Guide. 

 

U decembru 2020. Mišlenov vodič će obelodaniti svoju prvu selekciju posvećenu beogradskoj gastronomskoj sceni. Ukrštanjem grčkog, turskog, mađarskog, kao i balkanskog nasleđa, glavni grad Srbije “zaveo“ je inspektore Mišlenovog vodiča svojim brojnim gastronomskim adutima.

 

Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovih vodiča, objašnjava: „Misija Mišlenovog vodiča ostaje nepromenjena 120 godina posle svog prvog izdanja. To je podeliti najbolje kulinarske destinacije svuda u svetu. Beograd sa svojom novom dinamikom i gastronomijom koja zauzima centralno mesto nudi posebno topla i plemenita iskustva ugostiteljske delatnosti. Tako da jedva čekamo da ih otkrijemo ljubiteljima dobrog zalogaja“.

 

Region Srbije je naročito poznat po svojoj vinogradarskoj tradiciji koja datira iz antike, što je omogućilo zemlji da razvije svoje posebne sorte grožđa koje je, do prošlog veka, izvozila u celu Evropu. Ravnice i brdoviti predeli takođe nude pejzaž koji čini i bogato, plodno zemljište na kome uspevaju proizvodi visokog kvaliteta – tokom svih godišnjih doba. Geografski položaj između istoka i zapada, i impozantna raznovrsnost tokom istorije, čine Srbiju zemljom snažne i raznovrsne kulinarske kulture u kojoj se tradicija udružuje sa strašću mladih talenata, spremnih da učine da Beograd zasija pred očima ljubitelja dobre hrane.

 

Upravo u ovom kontekstu, Mišlenov vodič će imati zadovoljstvo da otkrije beogradsku selekciju u decembru 2020. Ova selekcija će biti sačinjena u skladu sa istorijskom metodom anonimnih i nezavisnih inspektora Mišlenovog vodiča. Oni će, na bazi univerzalnih kriterijuma, vrednovati restorane ove destinacije, kako bi gastronomima celog sveta ponudili pravi izbor.

 

Beograd se tako pridružuje grupi od tridesetak kulinarskih destinacija koje se nalaze u Mišlenovom vodiču. U poslednje vreme vodič je obogaćenom i selekcijama posvećenim Sloveniji i Kaliforniji.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery