AktuelnoVesti

Mercedes-AMG SL zamenjuje AMG GT Roadster

2.32KPregleda

Interesantna budućnost Mercedes-AMG-a.

 

Šef Mercedesove performantne filijale, Filip Šimer, obelodanio je dosta toga u vezi s njenom budućnošću. Naime, ona je svetla, je će nastaviti da se ulaže u benzinske motore pojačane moćnim hibridnim sistemima. Šimer je između ostalog potvrdio dolazak Mercedes-AMG SL-a, koji će zameniti AMG GT Roadster.

 

Mercedes-Benz SL, onaj iz modernih vremena, imao je nekoliko teških godina, dodatno pogoršanih zbog interne konkurencije u vidu AMG GT-a, slabe prodaje i odsustva marketinga. Samim tim, Mercedesova ikona je postala zastarela. Ipak, na svu sreću, SL-u će biti udahnuta nova mladost, jer je Filip Šimer potvrdio da će konkurencija unutar kuće uskoro biti stvar prošlosti zahvaljujući eliminaciji AMG GT Roadstera, dok će u novi SL biti investirana veća sredstva.

 

Nova generacija SL-a će biti rasni Mercedes-AMG proizvod, poput AMG GT kupea i sedana. Po Šimeru, i dalje će biti reč o komfornom automobilu, pogodnom za krstarenje na duge distance, ali ujedno dovoljno brzom da istakne izražen trkački pedigre SL-a. Šef AMG-a je takođe pojasnio da će SL posedovati jedinstvenu paletu pogonskih jedinica, koje verovatno neće deliti s ostalim Mercedes-AMG proizvodima.

 

Što se tiče budućnosti Mercedes-AMG-a, ekipa iz Afalterbaha usvaja hibridizaciju u cilju ostvarivanja još boljih performansi. Ekspertiza ne može biti bolja, jer je zasnovana na iskustvima i Formule 1, gde Mercedesov tim uživa u godinama apsolutne dominacije, što imidž ove marke stavlja na sam pijedestal automobilske industrije.

 

Sa svetlom budućnosti aktuelne game i mogućnosti dodavanja čisto električnih primeraka, očekujemo značajan rast Mercedes-AMG brenda, i po horizontali i po vertikali.

 

Vrele Gume

Naslovni render: Kolesa.ru

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery