Vesti

McLaren lansira 18 novih automobila do 2025. godine!

Među njima je i nasledink modela P1!

McLaren Speedtail
1.56KPregleda

Šef dizajna kompanije McLaren, Mark Roberts, je potvrdio da će britanski proizvođač proširiti svoju gamu sa 18 novih vozila tokom sledećih šest godina.

McLaren Speedtail

Naime, Roberts je naveo da je pre nego što se predstave novi modeli potrebno povećanje kapaciteta prouzvodnje. Trenutni kapacitet proizvodnje britanskog proizvođača je 4.500 automobila godišnje.

“Za malu kompaniju kao što je McLaren to je velika stvar i veliki izazov. Potražnja za našim modelima je sve veća, te je stoga potrebno da proizvodimo veći broj automobila.”

Bez obzira na to koliki je izazov povećanje kapaciteta proizvodnje, to je nešto što mora da se uradi. Posebno ako se planira da se do 2025. godine predstavi 18 novih automobila. Roberts je otkrio da je jedan od njih i naslednik modela P1. To će biti plug-in hibridni hiper automobil.

McLaren Speedtail

Još jedan veoma važan projekat je električni super automobil. Zvaničnik kompanije McLaren je naveo da je taj model trenutno u fazi testiranja i razvoja, te da će proći neko vreme pre nego što on bude došao na red za serijsku proizvodnju.

S obzirom da je “18” prilično veliki broj za britanskog proizvođača iako su tu gotovo sigurno uračunati i ograničena izdanja, Robertsu je postavljeno pitanje o SUV modelu.

On je rekao da se to neće dogoditi iz jednostavnog razloga. “McLaren se trudi da klijentima omogući pravo vozačko iskustvo. Sa SUV modelom tako nešto nije moguće, i tu nema kompromisa”, naveo je on.

Napomena: Na fotografijama je McLaren Speedtail

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery