Vesti

Land Rover razvija “jeftini” off-road model i luksuzni Defender!?

Britanski proizvođač sprema promene u svojoj gami

Land Rover Defender
2.4KPregleda

Land Rover, kako se spekuliše, sprema promene u svojoj gami. Navodi se da bi britanski brend uskoro mogao predstaviti novi, uvodni, off-road model, ali i luksuznu varijantu nove generacije modela Defender.

Land Rover Defender

Kako prenosi Autocar koji nje naveo svoje izvore, taj novi, uvodni model bi se mogao prodavati po ceni od oko 25.000 funti. On bi mogao imati dizajn sličan skupljoj i većoj, novoj generaciji modela Defender. Taj off-road model sa kodnim imenom L860, bi takođe mogao imati i dizajn enterijera sličan novom Defenderu, ali sa mnogo manje opcija. Ostaje da se vidi kako će biti nazvan, ali se već spekuliše ime “Land Rover 80”.

On bi mogao biti postavljen na Omega-Arc (Optimal Modular Efficient Global Advanced Architecture) platformi kompanije Tata. Ona je u suštini jeftinija i novija verzija platforme D8 na kojoj su postavljeni Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport.

Land Rover Defender

Ispod njegove haube bi mogao da se krije Ingenium 1.5-litarski trocilindraš sa turbo punjačem. Očekuje se u nekoliko “blagih” hibrida. Postoje i šanse za nešto snažnije četvorocilindarske agregate.

Osim ove informacije, pojavila se još jedna, koja se tiče luksuznog Land Rover Defender modela. On bi mogao imati potpuno električni pogonski sklop sa jedinstvenim dizajnom. U kabini se očekuje tehnologija i kvalitet koji će već na prvi pogled otkrivati luksuz. Taj model bi mogao imati cenu sa šest cifara.

Napomena: Ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene, već je reč samo o spekulacijama.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery