970_250_eko
Vesti

Lamborghini planira četvrti model za svoju gamu!?

Velike su šanse da će taj model imati formu GT-a sa 4 vrata

Lamborghini Estoque
857Pregleda

Šef kompanije Lamborghini, Stefano Domenikali, je tokom jednog intervjua indirektno potvrdio da će italijanski brend u svoju gamu uvesti i novi model.  

Lamborghini Estoque

Od kako je nedavno predstavljen SUV model Urus, Lamborghini u svojoj gami ima tri modela. Naime, Urus se prodaje pored modela Huracan i Aventador. Međutim, gama italijanskog proizvođača bi uskoro mogla postati bogatija za još jednog člana, ako se dobri rezultati prodaje nastave do 2025. godine. Ako to bude slučaj, Lamborghini će se naći u poziciji da proizvodi još jedan novi model.

Stefano Domenikali je potvrdio da njegova kompanija radi na novom automobilu. Taj automobil će imati formu „Grand Tourer-a sa 4 vrata“. Domenikali veruje da bi takvo vozilo doprinelo tome da Lamborghini godišnje prodaje i po 10.000 automobila.

Lamborghini Estoque

„Pretpostavljam da, ako imamo stabilan rast prodaje u narednim godinama, možemo konstruisati i četvrti model. Međutim, trenutno nismo ni dovoljno stabilni ni dovoljno jaki za tako nešto“, dodao je on.

Prošle godine je Lamborghini ostvario rekordnu prodaju u svojoj istoriji. Prodato je 5.750 vozila. Međutim, Domenikali veruje da bi taj broj mogao da stigne i do 8.000 prodatih automobila godišnje sa trenutnom gamom.

„To je, po mom mišljenju, broj koji bi savršeno odgovarao našim ciljevima“, naveo je Domenikali.

Predstavljanje novog modela, posebno ako on ima formu Grand Tourer automobila, bi svakako podigao broj prodaje. Predviđa se da bi taj model mogao biti inspirisan konceptom Lamborghini Estoque (na fotografijama) koji je predstavljen pre jedne decenije. Naravno, ako to i bude slučaj, njegov dizajn će biti modernizovan kako bi bio u skladu sa ostatkom game.

Domenikali nije želeo da otkriva kakav će pogonski sklop novi model imati, ali s obzirom na trend elektrifikacije, postoje velike šanse da će on biti hibridni.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery