Vesti

Koncept Lexus LC kabriolet izgleda spremno za serijsku proizvodnju

Najava premijere

Lexus LC kabriolet koncept
1.53KPregleda

Lexus je predstavio svoj koncept Lexus LC kabriolet pre zvanične premijere koja je zakazana za Sajam automobila u Detroitu, u ponedeljak.

Lexus LC kabriolet koncept

Predstavnici proizvođača luksuznih automobila su naveli da je on rezulat “istarživanja evolucije brenda”. Opisuju ga kao LC model u formi koja oduzima dah, a on predstavlja uvod u serijski model.

“Koncept je inspirisan dizajnom LC kupe modela. Razlika je u tome što je on jedan kabriolet koji će se isticati”, naveo je šef dizajna kompanije Tadao Mori.

Naime, koncept je 4,777 mm dugačak, 1,920 mm širok i 1.340 mm visok. To znači da je on za 10 mm duži i 5 mm niži od kupe modela. Međuosovinsko rastojanje je isto na oba modela i iznosi 2.870 mm.

Lexus je izabrao da zadrži dizajn modela LC kupe, sve osim sklapajućeg krova, naravno. Međutim, LC kabriolet ima nekoliko specijalinih detalja zahvaljujući kojima se ističe. To su nove felne veličine 22 cola, ali i enterijer od bele kože sa žutim šavovima.

Za LC kabriolet, Lexus je odlučio da umesto sklapajućeg tvrdog krova upotrebi lakši, meki krov. On se sklapa u odeljku iza zadnjih sedišta. Da li to utiče na kapacitet prtljažnika, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, nećemo morati da čekamo još dugo, s obzirom da je premijera zakazana za ponedeljak.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery