AktuelnoVesti

Kako se vrši rekreiranje automobila iz realnog sveta u video igru (VIDEO)

1.01KPregleda

Mnogo je toga važnog, a nedostupnog oku posmatrača

 

Retko koji automobilski entuzijasta se bar s vremena na vreme nije bavio vozačkim simulacijama u formi video igara. One su neverovatno napredovale, a da bi sve bilo na nivou na kojem je danas, bio je neophodan veliki rad, veći nego što bi neko očekivao. Donut Media u najnovijem videu objašnjava proces kroz koji programeri prolaze da bi nam podarili „vozilo“ u koje verovatno nikada nećemo uživo sesti u životu.

 

Nolan iz Donuta je imao sreće da dođe do magova iz Codemastersa, studija koji stoji iza takvih naslova kao što su „Formula 1“ i „DIRT“, i da zajedno s njima prođe kroz razvojni proces. Da bismo skratili priču, sve se svodi na tri faze, koje uključuju selekciju vozila, modeliranje i programiranje.

 

Verovali ili ne, velika je stvar kreirati virtuelni automobil i predstaviti ga u video igri, čije će karakteristike biti u potpunosti prenesene iz stvarnog sveta. Ima li bolje reklame za proizvođača? Teško. Zato oni žele da detalji budu preneseni do tančina. Samim tim, potrebno je dosta vremena da bi se dobila licenca na prvom mestu. Neki od programera Codemastersa spominju da proizvođači imaju zapanjujuće specifične odredbe kada je reč o bojama, detaljima, pa čak i strukturnom integritetu vozila koja se pojavljuju u igri.

 

Nakon prolaska kroz inicijalne birokratske začkoljice, automobil koji je u pitanju treba da bude digitalno rekonstruisan. Dok verovatno smatrate da je vizuelni aspekt najvažniji, zvuk je jednako bitan. 3D modeliranje je trenutno neverovatno uznapredovalo, ali stvari su nekada bile drugačije, programeri su posećivali salone automobila i fotografisali vozila koja su želeli da „digitalizuju“.

 

„Hvatanje“ zvuka je takođe imalo svoju evoluciju. Reč je o veoma važnom alatu u ostvarivanju autentičnosti video igre, tako da programeri provode bezbroj sati koristeći napredne mikrofone da bi što preciznije rekreirali zvuk svakog vozila. U današnje vreme, programeri će čak modelirati zvučne atribute u okviru različitih ambijenata; primera radi vožnja kroz tunel zvuči potpuno različito u odnosu na vožnju po gradskim ulicama.

 

Na kraju, nakon što je automobil licenciran i digitalno modeliran, treba da bude programiran tako da bi pružio realističan osećaj za volanom. To može varirati od naslova do naslova, ali iza scene, osnovni softver služi da da rekreira fiziku vozila, poput mase, snage i prijanjanja, da bi se automobili međusovno diferencirali. Bez obzira na to, svi ovi koraci su neophodni da bi se kreirale video igre kakve znamo (i volimo).

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery