Vesti

Hyundai Veloster N ili Honda Civic Type R?

Video

Hyundai Veloster N/Honda Civic Type R
2.72KPregleda

Hyundai je nedavno predstavio model Veloster N, koji je dizajniran kao konkurencija performantnim hečbek modelima. Međutim, da li on može parirati modelu Honda Civic Type R, koji je, po mišljenju mnogih, najbolji automobil u svom segmentu.

Hyundai Veloster N

Hyundai Veloster N je dizajniran tako da bude konkurent modelima kao što je Volkswagen GTI. Uvodna varijanta se u Americi prodaje po ceni od 27.785 dolara. Ispod njegove haube se krije dvolitarski četvorocilindraš koji razvija 250 konjskih snaga (186 kW) i 352 Nm obrtnog momenta. Prve recenzije tog modela su uglavnom pozitivne, ali kakav je on u poređenju sa modelom Honda Civic Type R?

Veloster N ili Civic Type R?

Iskreno, to poređenje nam se ne čini kao fer, ali zabave radi, što da ne? Honda Civic Type R ispod haube krije četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji razvija 306 konjskih snaga (228 kW) i 399 Nm obrtnog momenta. Međutim, ovaj model je znatno skuplji od modela Veloster N. On košta 35.700 dolara. Uzmimo u obzir i činjenicu da je najperformantnija verzija modela Velostern N za oko 5.000 dolara jeftinija od modela Civic Type R. Naime, Veloster N sa N Performance paketom opreme razvija 275 konjskih snaga (205 kW) i 352 Nm obrtnog momenta.

Honda Civic Type R

Na video snimku koji se nalazi ispod teksta se ova dva modela porede u nekoliko kategorija. Naime, Civic Type R je zaista i te kako performantan automobil i brži je od modela Veloster N, što i ne predstavlja iznenađenje.

Veloster N ima svedeniji dizajn, ali opet ima dovoljno detalja po kojim se razlikuje od standardnog modela. Jedan od tih detalja je i sportski izduvni sistem koji zvuči sjajno.

Kada je reč o eneterijeru, tu je Civic Type R definitivni pobednik. Kabina modela Veloster N je izrađena od plastike koja ne deluje kvalitetno kao ona kod modela Civic. Takođe, u modelu Civic ima više mesta na zadnjoj klupi.

Oba modela imaju izvanrednu upravljivost, ali je Civic Type R namenjena iskusnijim vozačima. Oba automobila su se pokazala izvanrednim, i svaki ima svoje prednosti i mane. Koji model biste vi odabrali?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery