AktuelnoPRVesti

Hyundai izdominirao na Top Gear Awards

1.26KPregleda

Hyundai Motor je dobio najviše počasti na godišnjoj dodeli nagrada  Top Gear za 2021. godinu, osvojivši titulu Automobila godine s modelom i20N, a proglašen je i za proizvođača godine. Ujedno, korejska marka je dobila priznanja za svoje vodeće modele. 

 

i20 N je nedavno trijumfovao na testu Top Gear Speed Week došavši do titule za najbolji performantni automobil u grupi od 26 kandidata, tokom serije temeljnih testova. Sudijska komisija, koju je činio stručni urednički tim Top Geara, Chris Harris i STIG, krunisali su i20 N za sveukupnog pobednika nakon serije iscrpljujućih testova u konkurenciji modela sa sjajnim performansama, nekih od najpoznatijih brendova na svetu. Kombinacija uzbudljivog upravljanja i zaokruženih mogućnosti koje pruža model i20N su na kraju osvojili Top Gearov tim. 

 

 

Thomas Schemera, izvršni potpredsednik, globalni direktor marketinga u Hyundai Motor Company je rekao: “Mi smo zaista počastvovani što smo dobili dve prestižne nagrade od jedne od najuticajnijih i najboljih automobilskih publikacija. Znamo da je Top Gear tim veoma zahtevan i da ima stroge standarde, zato je pobeda na dodeli nagrada za automobil godine za model i20N zaista dostignuće. Nagrada za proizvođača godine svedoči o pravcu kom je Hyundai posvećen, dok se transformišemo u provajdera rešenja za pametnu mobilnost. Svi u Hyundaiju možemo da budemo ponosni na ovo priznanje.“

 

Michael Cole, Predsednik i CEO Hyundai Motor Europe, je rekao: “Top Gear Awards priznaje samo najbolje što industrija ima da ponudi. Dodeljivanje nagrade za proizvođača godine ističe da naš neumorni rad kao lidera u industriji buduće mobilnosti kroz progresivni duh kompanije nije samo prepoznat od strane naših kupaca, već i od vodećih automobilskih medija. Ali, mi se nećemo ovde zaustaviti. Industrija se ponovo rekonstruiše i mi planiramo da predvodimo ovu promenu.”

 

 

Till Wartenberg, Potpredsednik, šef menadžmenta pododeljenja za auto-moto sport N brenda u Hyundai Motor Company, je izjavio: “Meni, kao pravom Ntuzijasti je najuzbudljivije da vidim da je naš novi i20 N izabran za šampiona Top Gear Speed Week među 26 najbržih automobila na svetu i da je na kraju stekao pobedničku reputaciju kao Automobil godine. N će nastaviti da radi ono što voli i čini sve da osvoji srca automobilskih entuzijasta širom sveta.” 

 

Za pobedu modela i20 N kao generalnog automobila godine, Jack Rix, urednik Top Gear Magazinea, rekao je: “Mi smo već znali koliko je i20 N bio brilijantan nakon što je odbacio 25 drugih takmičara kad je na našem nedavnom Speed Week testiranju potvrdio željenu titulu Automobila godine sa najboljim performansama. Ali ne možete osvojiti glavnu nagradu na našoj godišnjoj dodeli nagrada, a da ne dokažete svoj potpuni sjaj. Pošto je zablistao na britanskim trkačkim stazama i B-putevima, odlučili smo da ga bacimo u vatru kako bi dokazao svoju veličinu kroz avanturu preko australijskih divljina. Ono što smo otkrili je da je „hot heč“ spuštene karoserije ostao udoban i potpuno neuzdrman na agresivnim velikim udaljenostima i na neravnim površinama. Mali Hyundaijev hečbek se odlično pokazao tako daleko van svoje zone komfora, da je bilo nemoguće učiniti bilo šta drugo osim da ga proglasimo za automobil godine.”

 

Pored toga, Top Gear tim je pohvalio veliki talenat svih modela Hyundaijevog asortimana, dodelivši kompaniji priznanje za proizvođača godine.  

 

Za izbor Hyundaija kao proizvođača godine, Jack Rix, urednik Top Gear Magazinea, rekao je: “Bili smo ovde i ranije. Pre tri godine proglasili smo Hyundai našim roizvođačem godine. To je bilo zasnovano na tri impresivna proizvoda, istovremeno i ‘nevaljala’ (i30 N ‘hot heč’) i dobra (IONIQ Hybrid i KONA Electric). Svi oni ostaju u prodaji, a pridružila im se još raznovrsnija ekipa. Ove godine, tu je širok spektar talenata iz Hyundaijevog asortimana koji nas prodrmao: hot hečevi(i30 N, i20 N), krosoveri (KONA N), automobil sa gorivnim vodoničnim ćelijama (NEXO) i EV koji izgleda i vozi bolje od bilo čega tamo (IONIQ 5)… Hyundai rastura direktno i preko svih granica. Neko vreme već znamo da Korejci dolaze. Ali, oni više ne dolaze. Oni su ovde i rade bolje od bilo kog drugog.” 

 

Izvor: Hyundai

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery