AktuelnoF1Vesti

Hamilton i Mercedes došli do dogovora

1.62KPregleda

Luis Hamilton i Mercedes su postigli dogovor oko novog ugovora

 

Konačno, čini se da se stvar rešava, bar sudeći po informacijama koje su pristigle na globalnu mrežu. Nemački tim i trideset šestogodišnji Britanac, nakon dužeg „natezanja“, došli su do dogovora.

 

Svetski šampion će sa „srebrnim strelama“ potpisati jednogodišnji ugovor s opcionom drugom sezonom. De facto, radi se o uslovnom dvogodišnjem ugovoru ukoliko Britanac ne bude želeo da okači kacigu o klin posle 2021. Zvanično bi sve trebalo da bude objavljeno sledeće nedelje.

 

Ono što naravno mnoge interesuje je Hamiltonova plata, koja će po svemu sudeći ostati ista (procena je da je reč o 40 miliona evra godišnje), a izvesno je da je oko toga bilo nesuglasica između Luisa i Mercedesa. Po insajderima, Hamiltonu će omogućeno da samostalno naplati dva reklamna prostora na kacigi i kombinezonu.

 

Klauzula „Ferstapen“?

 

Bilo je razogovora i u vezi s klauzulom kada je reč o timskim kolegama. Sada se već javno govori o „Ferstapen klauzuli“, jer javna je tajna da je mladi Holanđanin na listi želja Tota Volfa. Klauzula svakako predstavlja kompliment za Ferstapena, jer ukazuje na poštovanje koje Britanac gaji prema njemu, ili možda bolje rečeno strepnju.

 

Jedna stvar je sigurna: protagonisti u „najbržem cirkusu na svetu“ će odahnuti sledeće nedelje kada dođe do zvanične objave. Bivši šef Jordana, Edi Džordan (72), izjavio je je da je „Luis superstar F1 scene, tako da joj je apsolutno potreban“.

 

Džordan takođe smatra da je sasvim u redu da Mercedes pruži ustupke: „Tražiti 10 odsto od prihoda tima je apsurdno, ne možete to uraditi jer svako je zamenjiv. Međutim, u Luisovom slučaju, primera radi, dobiti deo televizijskog novca, mislim da je potpuno opravdano. On prodaje Formulu 1 u daleko najvećoj meri širom sveta. Takođe mislim da je dobro što ima pravo na sopstvenu reklamu. Na primer, on je privukao kapitalnog sponzora kao što je Tommy Hilfiger i doveo ga u Mercedes. Za tako nešto, svaki agent bi dobio bar 10 odsto.“

 

Hamilton je velika ličnost u sportu

 

Sigurno će odahnuti i vlasnik prava na Formulu 1, Liberty. Sportski direktor vlasnika F1, Ros Bron, pojasnio je to pre samo par dana: „Želimo da Luis nastavi. On je velika ličnost u ovom sportu. On je motivisao ljude, posebno prošle godine, da razmišljaju o brojnim stvarima koje su veoma važne. To je neprocenjivo.

 

Luis je uticajna ličnost, on je dobar za naš sport i verovatno jedna od malobrojnih megazvezda koje danas imamo u Formuli 1“.

 

Novi ugovor s Mercedesom takođe ima smisla za bivšeg tehničkog direktora Ferrarija i Mercdesa. Bron, koji je bio ključna ličnost u dovođenju sada sedmostrukog šampiona iz McLarena u Mercedes 2013., dodao je: „On želi da bude samostalan rekorder po broju osvojenih titula, a mislim da najbolje šanse za tako nešto ima s Mercedesom.“

 

Nemački tim nije pružio bilo kakve komentare u vezi s najnovijim informacijama.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery