AktuelnoVesti

Električna propast odlaže prisilnu elektrifikaciju

4.04KPregleda

Evropa koriguje stav, štete se mere milijardama

 

 

Ukidanjem subvencija za kupovinu električnih automobila u Nemačkoj, njihova prodaja je prepolovljena.

Sa najviših pozicija čuju se konačno glasovi da je prisilna elektrifikacija do 2035. glupost koja će koštati milijarde

 

 

Istraživanja kažu a tržište potvrđuje, velika većina sadašnjih korisnika EV više ne bi kupili automobil koji pokreće isključivo električna energija.

 

 

Prilikom izbora sledećeg vozila opredeljuju se za jeftinije modele koji imaju motorie sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući dizelaše i hibride.

 

Pad potražnje za električnim vozilima podstakao je proizvođače da smanje cene novih vozila. To je dovelo do smanjenja preostale vrednosti polovnih električnih vozila. Nagli pad vrednosti je takođe faktor koji obeshrabruje kupce da odaberu električni automobil uz sve ostale nedaće poput loše infrastrukture, povećanja cene struje na javnim punjačima, naglog rasta premija osiguranja za EV.

 

 

Gotovo svaka tačka elektrifikacije je problematična

 

 

Upravo zbog svega ovoga, očekuje se da 2026. po redovnoj reviziji zakona o zabrani registracije klasičnih modela od 2035. ovaj zakon bude odložen i izmenjen, što već sada rezultira činjenicom da proizvođači usporavaju proizvodnje EV i vraćaju se modernizaciji postojećih motora i hibrida.

 

 

BONUS VIDEO: Kako je elektrifikacija uništila samu sebe

 

 

1 Komentar

  1. Neka budaletina je ev proglasila za dobro resenje i globalisticke vlade su uporne.Dali je u pitanju pokusaj da se sto vise smanji zavisnost od nafte i umanji ekonomska moc naftasa ili ogranici sto vise mogucnosti putovanja, uglavnom ekologija kao razlog nema nikakvog smisla.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery