AktuelnoVesti

Dizel troboj: VW Golf GTD vs Škoda Octavia vRS vs BMW 120d (VIDEO)

4.3KPregleda

Bez dizela nema „udarca“.

 

Performantni dizel automobili su oduvek bili predmet želje evropskih kupaca, a posebno onih na Balkanu. Naši ljudi jednostavno vole visok obrtni moment u kombinaciji s niskom potrošnjom, dok crni dim iz „auspuha“ doživljavaju kao „prirodnu pojavu“.

 

Uglavnom, u ovom „troboju“ dizelaša ističe se Volkswagen Golf GTD, koji je najskuplji. Poseduje 2,0-litarski četvorocilindarski turbodizel motor s 200 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sedmostepeni automatik s dvostrukom spojnicom snagu šalje na prednje točkove.

 

Škoda Octavia vRS poseduje isti pogonski sklop kao i GTD, ali je naravno nešto jeftinija. Pored toga, dolazi u karavanskoj karoserijskoj konfiguraciji, tako da pored više prostora ima i veću masu.

 

Na kraju, tu je i BMW 120d, takođe s četvorocilindarskim turbodizelom sa 190 ks i 400 Nm. Osmostepeni automatski menjač snagu šalje na prednje točkove.

 

U prvoj trci, VW je došao do lake pobede, a prava trka se vodila između Škode i BMW-a.

 

U trci pri letećem startu, u „comfort“ režimu, BMW je povukao prvi, ali da li je uspeo i da zadrži prednost, pogledajte u video klipu. Međutim, vožnja u „sport“ postavci je donela iznenađujuć rezultat…

 

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery