Vesti

Carlex Design predstavio koncept Exy Monster X

Exy Monster X concept
1.64KPregleda

Tjuning kompanija čije je sedište u Poljskoj, Carlex Design, redovno nas oduševljava svojim kreacijama. Međutim, ona želi da ljudima stavi do znanja da ima i odeljenje (Pickup Design) koje se bavi modifikacijom i unapređivanjem pikap modela.

Iz tog razloga su se ljudi iz kompanije Carlex Design zaista potrudili oko svojih projekata. Najnoviji projekat odeljenja Pickup Design je novi Exy Monster X koncept. On je baziran na Mercedesovoj X klasi, s tim što ima tri osovine i “Widebody kit” karoseriju.

Carlex Design Exy Monster X concept

Ono što nije tako uobičajeno za pikap modele, jeste da njihova karoserija bude u potpunosti izrađena od ugljenikovih vlakana. Karoserija ovog koncepta jeste izrađena od tog materijala, uključujući i “šipke” agresivnog dizajna smeštene na prostoru za teret. Kada već govorimo o prostoru za teret, da napomenemo da je on ofarban zaštitnom žutom bojom koja ostatku crne spoljašnjosti daje jak kontrast.

Carlex Design Exy Monster X concept

Ista žuta boja se nalazi i na kočionim kleštima, kukama za vuću i šipki na krovu na koju su montirana svetla. Sedišta su takođe žute boje, ali to je sve što možemo na osnovu fotografija videti u kabini. Međutim, ako Carlex Design nastavlja da ide u pravcu koji nam je poznat, onda smo sigurni da kabina izgleda impresivno.

Predstavnici tjuning kompanije su naveli da je donor automobil, Mercedes X klase, dosta niži i širi zahvaljujući proširenjima na karoseriji. Tu su i masivne felne na koje su montirani Bridgestone Potenza pneumatici, vitlo i drugi detalji.

Prema navodima predstavnika tjuning kompanije, ovo vozilo nije kreirano za off-road vožnju već kao sigurnosno vozilo na trkačkoj stazi. Oni su dodali da, iako je za sada ovaj model samo koncept, “on će uskoro postati kralj puteva i staza”.

Da li vam se dopada ovaj novi projekat poljske tjuning kompanije?

 

Exy Monster X concept
Exy Monster X concept
Exy Monster X concept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery