Vesti

BMW X3 M Competition ili Jaguar F-Pace SVR?

Koji od ova dva modela biste vi izabrali?

BMW X3 M Competition ili Jaguar F-Pace SVR
1.5KPregleda

Jedna od najlepših dilemma za većinu nas bi definitivno bila ta da li da za svoj sledeći automobil odaberemo BMW X3 M Competition ili Jaguar F-Pace SVR.

BMW X3 M Competition ili Jaguar F-Pace SVR

Naime, oba automobila izgledaju lepo, praktični su, udobni i ludački brzi. Međutim, koji od njih je brži na “pravoj liniji”? Odgovor na to pitanje daje nam južnoafrički CarMagazine, koji je uporedno testirao ova dva modela. Oni su objavili video snimak “drag” trke, koji možete pogledati na kraju teksta.

Ali pre toga da pogledamo tehničke specifikacije ovih modela. Što se snage tiče, Jaguar F-Pace SVR ima prednost. On poseduje petolitarski V8 agregat koji razvija 542 KS (405 kW) i 680 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, BMW X3 M u Competition varijanti razvija 503 KS (375 kW) i 598 Nm obrtnog momenta.

Ipak, iako ima deficit kada je snaga u pitanju, BMW X3 M Competition iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 4 sekudni. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 284 km/h sa opcionalnim M Driver paketom. Sa druge strane, iako snažniji, Jaguar F-Pace SVR iz mesta do 96 km/h ubrzava za 4,1 sekudnu. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 283 km/h.

Što se “drag” trka tiče, na krajni ishod utiče mnogo toga. Od odnosa snage i težine automobila, preko pneumatika pa sve do vozača. Naime, upravo često ta reakcija vozača može napraviti razliku između pobede i poraza. Šta vi mislite? Koji od ova dva modela je brži? Takođe, koji od ova dva modela biste vi izabrali?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery