Sajam automobila u Ženevi

BMW M850i Night Sky – automobil koji „nije sa ovog sveta“

Svi "oči" ženevskog sajma su uprte u njega

BMW M850i Night Sky
3.8KPregleda

BMW je u Ženevi predstavio jedinstevni M850i Night Sky, a evo zbog čega je ovaj model poseban.

BMW M850i Night Sky

Naime, ovaj BMW M850i je premijerno predstavljen u januaru, pre „meteorske kiše“ koju je izazvao asteroid po imenu 2003 EH. Iako je većina delova ovog asteroida izgorelo u našoj atmosferi, neki su kroz nju prošli kao meteori.   

To je glavni razlog zbog kog je ovaj BMW M850i dobio naziv „Night Sky“. Naime, bavarski proizvođač je delove meteora koji su pali na zemlju pronašao i ubacio ih u kabinu ovog modela.

Pravi „one-off“ model

S obzirom da su šanse da BMW počne da sakuplja kamenje iz svemira veoma male, ovaj automobil će ostati potpuno jedinstven. Naime, materijali od meteora se mogu naći na centralnoj konzoli, oko „start/stop“ dugmeta, ručici menjača i na pragovima.

Ovo je zapravo prvi put da možemo videti dizajn čitave komandne table modela BMW M850i Night Sky.

Takođe, ovaj model ima enterijer u kombinaciji „Midnight“ plavoj i „Opal“ beloj boji, izrađen od Merino kože. Naravno, tu su i brojni detalji u sivoj boji, tako da možemo reći i da je enterijer izrađen u tri boje.

Što se spoljašnjeg dizajna tiče, on je ofarban u crnu boju preko koje je naneta „San Marino“ plava metalik farba.

BMW M850i Night Sky poseduje 4,4-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 523 konjske snage i 750 Nm obrtnog mometna. Agregat je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem, te ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,7 sekundi.  

Uživajte u fotografijama.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery