970_250_eko
Vesti

Audi SQ2 već dostupan za poručivanje

Novi Audi SQ2
815Pregleda

Novi Audi SQ2 je od juče dostupan za poručivanje u Evropi. Takođe, proizvođač iz Ingloštata je otkrio sve detalje o svom novom performantnom SUV modelu.

Mehanizacija novog Audi SQ2

Ovaj model je u suštini Q2 na steroidima. Naime, ispod njegove haube krije se dvolitarski TFSI agregat koji razvija 296 konjskih sanga i 400 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa sedmostepenim S-Tronic menjačem i Quattro pogonom na svim točkovima. Zahvaljujući toj konfiguraciji, SQ2 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi. Maksimalna brzina je elektrosnki ograničena na 250 km/h.

Zahvaljujući S ogibljenju automobil je bliži zemlji za 20 mm nego standardni Q2. Takođe, ovaj model dolazi sa Audi drive select sistemom koji ima pet moda vožnje, a to su: auto, comfort, dynamic, efficiency i individual. Ako prednji točkovi izgube oslonac, odnosno ako prilikom vožnje po nepristupačnom terenu oni ostanu u vazduhu, Quattro sistem svu snagu šalje zadnjim točkovima u milisekundama.

Novi Audi SQ2

Spoljašnji dizajn

Kada je reč o spoljanjem dizajnu, SQ2 se može lako prepoznati zahvaljujući agresivnijem dizajnu prednjeg branika na kojem se ističu veći otvori za vazduh. Tu su i četiri izduvne cevi i difuzor na zadnjem braniku. Maska (rešetka) hladnjaka ima osam vertiklanih „šipki“, a tu je i spojler na krovu.

Kupci će moći da biraju između dva paketa spoljašnjosti, pored standardne specifikacije. Jedan je „Black styling“ paket koji podrazumeva detalje u sjajno crnoj boji, Drugi je „SQ2 exteriror pack“ koji podrazumeva crne detalje, krovni spojler i „Quattro“ logo na vratima.

U standardnoj opremi Audi SQ2 je postavljen na felne 18 cola sa pneumaticima dimenzija 235/45. Kao opcija su dostupne felne veličine 19 cola i penumatici dimenzija 235/40. Prednji kočioni diskovi imaju 340 mm u prečniku, a zadnji 310 mm. Takođe, šasija je postavljena za 20 mm bliže tlu nego kod standardnog Q2.

Novi Audi SQ2
Novi Audi SQ2
Novi Audi SQ2
Novi Audi SQ2
Novi Audi SQ2
Novi Audi SQ2

Enterijer

U enterijeru se ističu standardna sportska sedišta presvučena kožom i tkaninom i naslon za ruke između njih. Tu su i automatska kontrola klime, multifunkcionalni volan i novi infotejnment sistem sa ekranom veličine 8,3 inča. Kao opcija je dostupan i Audijev Virtuelni kokpit (digitalna instrument tabla) veličine 12,3 inča.

 

Prvi primerci modela Audi SQ2 će biti dostavljeni početkom 2019. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery