AktuelnoVesti

Audi RS6 Avant vs BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E63 S (VIDEO)

3.98KPregleda

Koji to nemački model dominira na vlažnom asfaltu?

 

Kada govorimo o nemačkim premijum markama, znamo do koje mere među njima vlada oštra konkurencija. Naravno, reč je o Audiju, BMW-u i Mercedes-Benzu, a Porsche ćemo ipak etiketirati kao „superpremijum“, tako da je sasvim u redu što je naš drugar, Met Votson, izostavio model iz Cufenhauzena u ovom poređenju.

 

To ne znači da troboj pred nama nije zanimljiv, naprotiv. „Na crtu“ su izašli Audi RS6 Avant, BMW M5 Competition i Mercedes-AMG E63 S.

 

Velika Britanija je između ostalog poznata po kiši, tako da nije nimalo čudno što je tim CarWowa sproveo ovaj „projekat“ po upravo takvom vremenu, a indikativna je i sugestija Meta Votsona vezana za Formulu 1.

 

S obzirom na uslove, ovo nije bila čista bitka brojki između nemačkih „snagatora“, jer ovoga puta je vodeći parametar odgovarajuća isporuka snage na voznu podlogu. Mada najteži i „najslabiji“, Audijev pulen poseduje nešto što se zove quattro pogon, i što bi moglo u ovom slučaju da odnese prevagu, posebno pri startu iz stanja mirovanja.

 

Međutim, u onom „letećem“, prevaga na tasu bi trebalo da ide u korist BMW M5 Competitiona i Mercedesa-AMG E63 S. Bavarci ili Švabe, pitanje je sad!

 

Pre nego što pogledate video, spomenućemo da je ovo sjajan dokaz da se trkanje ne vrti samo oko brojki, posebno u trkama ubrzanja, gde brojni faktori mogu da utiču na rezultat.

 

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery