970_250_eko
Vesti

Aston Martin Vantage Roadster – prve zvanične fotografije

Na tržištu od proleća naredne godine

Aston Martin Vantage Roadster
347Pregleda

Aston Martin je danas objavio prve zvanične fotografije novog Vantage Roadster modela. Na njima vidimo sportski automobil sa V8 agregatom sa otvorenim krovom, u predprodukcijskoj formi.  

Aston Martin Vantage Roadster

Kao što možemo videti na fotografijama, transformacija Vantage modela u kabriolet (roadster), dovelo je do promene na liniji krova. Takođe, izmenjen je zadnji deo automobila u kome se smešta sklopivi meki krov.

Kada je reč o dizajnu, ističu se LED svetlosne jedinice na zadnjem delu koja prate liniju spojlera. Branici su ostali isti kao na kupe modelu, kao i enterijer sa dva sedišta.

Aston Martin još uvek nije objavio nikakve tehničke odatke. Međutim, velike su šanse da će novi Vantage Roadster imati isti četvorolitraski V8 twin-turbo agregat kao i kupe. Vantage Coupe razvija 503 KS i od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,7 sekundi.  

Aston Martin Vantage Roadster

Naravno, očekuje se da Vantage Roadster bude malo teži zbog mehanizma sklopivog krova. Prema tome, moguće je da će njegove performanse biti malo slabije nego kod kupe modela.

U saopštenju britanskog proizvođača navodi se da će Vantage Roadster na tržište stići na proleće 2020. godine. Standardni model bi trebalo da bude povezan sa osmostepenim automatskim menjačem. Još uvek se ne zna da li će se ovaj model prodavati sa sedmostepenim manuelnim menjačem kao Vantage AMR, ali ako to bude slučaj, onda će to verovatno biti neko specijalno izdanje.

Aston Martin Vantage Roadster

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery