AktuelnoIndustrijaVesti

Daimler će preimenovati Mercedes-Benz u okviru masivne korporativne rokade

3.38KPregleda

Važan potez u optimizaciji efikasnosti

 

Možda ste pomislili da je greška, ali nije, Daimler je na putu da preimenuje Mercedes-Benz, što je posledica masivnih korporativnih promena u okviru strategije koja za cilj ima ostvarivanje nulte emisije. Daimlerov nadzorni i upravni odbor su se složili da prouče planove za odvojen listing Daimler Trucka. Nameće se pitanje zašto?

 

„Mercedes-Benz Cars & Vans i Daimler Trucks & Buses predstavljaju različite poslovne entitete sa specifičnim grupama kupaca, tehnološkim usmerenjem i kapitalnim potrebama“, rekao je Ola Kelenijus, predsednik upravnog odbora Daimlera i Mercedes-Benza.  „Obe kompanije posluju u oblastima koje se suočavaju s velikim tehnološkim i strukturalnim promenama.“

 

Ukoliko suštinu poslovanja stavimo po strani, ovaj potez omogućava dalji razvoj ekološki podobnih tehnologija za kamione i autobuse, što naravno uključuje i automobile. Za neupućene, Daimler Truck je već definisao svoje viziju budućnosti s opsežnim istraživanjem u oblasti baterija, gorivnih ćelija i autonomne vožnje.

 

Bez obzira na to, ovaj potez ima prilično smisla i ne iznenađuje, jer svaka kompanija najbolje zna kako da servisira svoju bazu kupaca. To možemo jasno videti kod Daimler Trucka, jer ovaj gigant već stoji kao najveći svetski proizvođač kamiona i autobusa u Evropi, Severnoj Americi, Azii i mnogim drugim regionima.

 

„Ubeđeni smo da će im nezavisan menadžment i uprava omogućiti da rade još brže, da ambicioznije investiraju, ostvaruju rast i saradnju, a samim tim će biti i agilniji i konkurentniji“, rekao je Kelenijus.

 

Da bi se sve materijalizovalo, finalna odluka mora biti donesena na mitingu akcionara, koji će biti održan u trećem kvartalu 2021. Do tada, nemački koncern će raditi ono što najbolje zna.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery