Predstavljamo

Genesis GV80 – zvanična premijera!

Nakon brojnih tizera stigao je prvi SUV kompanije Genesis

Genesis GV80
6.24KPregleda

Genesis GV80 danas je i zvanično predstavljen. Reč je o prvom SUV modelu brenda Genesis koji će se u gami te kompanije pridružiti modelima G70, G80 i G90.

Genesis GV80

Genesis nam je pružio uvid u to kako bi njegov prvi SUV mogao izgledati još tokom 2017. godine. Tada je predstavljen koncept automobil na kom je ovaj SUV i baziran.

Na iznenađenje mnogih, serijski model je zapravo ostao dosta veran dizajnu koncepta.

Sa prednje strane se ističe maska (gril) sa dnom u obliku trougla, ali i “Quad Lamps” svetlsone grupe prenete sa koncepta. Međutim, za potrebe serijskog modela, svetlosne grupe su uvećane. Predstanvici kompanije navod da je kao inspiracija za dizajn ovog SUV-a poslužio logo kompanije.

Posmatrano iz profila, ističu se oštre linije karoserije i ogromne felne od 22 cola. Zadnje svetlosne grupe imaju sličan dizajn kao farovi, a tu je i mali spojler na krovu. Takođe, tu je i natpis Genesis između zadnjih svetala. Mnogi delovi karoserije, uključujući iv rata, haubu i poklopac prtljažnika, izrađeno je od lakog aluminijuma.

Genesis GV80

Kada je reč o enterijeru, Genesis je it u pokušao da ostane što verniji konceptu. Ističe se dvokraki volan obmotan kožom, i digitalna instrument tabla. Tu je i infotejnment ekran dijagonale 14,5 inča na sredini komandne table.

Iz Genesis-a posebno ističu koliko su ponosni na zvučnu izolaciju kabine. To je postignuto zahvaljujući razvoju sistema “Road-Noise Active Noise Control”. On prepoznaje zvučne talase iz okruženja, i generiše zvučne talase koji imaju kontra efekat. Na taj način se buka od spolja gotovo u potpunosti neutrališe.

Što se bezbednosti tiče, Genesis GV80 ima čak 10 vazdušnih jastuka i pregršt sistema za asistenciju vozaču.

Još jedna impresivna stvar kom modela GV80 jeste sistem “Electronically Controlled Suspension with Road Preview”. On koristi prednju kameru kako bi analizirao površinu ispred vozila, te preko tih podataka automatski podešava vešanje.

Genesis GV80

Sa kojim će agregatima biti dostupan ovaj model?

U Južnoj Koreji, gde će se ovaj model u početku prodavati, očekuje se da ima trolitarski V6 turbo dizel agregat. On će razvijati 274 KS i 589 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Biće dostupna i dva benzinca. Uvodni će biti četvorocilindraš zapremine 2,5 litara koji će razvijati 300 KS i 422 Nm obrtnog momenta. U ponudi će biti i snažniji 3.5-litarski V6 koji će razvijati 375 KS i 530 Nm obrtnog momenta.

Ovaj model će kao standard imati pogon na zadnjim točkovima, dok će pogon na svim točkovima biti dostupan kao opcija.

Genesis GV80 će se u početku prodavati na tržištu Južne Koreje, a nešto kasnije i u SAD. Ostaje da se vidi da li će svoj put naći i do evropskog tržišta.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery