970_250_eko
Vesti

Mercedes-AMG A35 i zvanično predstavljen!

Pogon na svim točkovima i 301 KS

385Pregleda

Gama Mercedes-AMG automobila nastavlja da raste, s obzirom da je danas i zvanično predstavljen novi Mercedes-AMG A35 4MATIC.

Da počnemo od srca ovog modela. Naime, ispod njegove haube se krije novi četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem koji razvija 301 konjsku snagu (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta.

Agregat je povezan sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom i performansama orijentisanim upravljanjem na svim točkovima. Ovakav pogonski sklop modelu A35 omogućava da ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,7 sekundi i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Međutim, s obzirom da je reč o AMG modelu, znamo da je mnogo toga urađeno i van okvira pogonskog sklopa. Naime, A35 je opremljen i dodatnim aluminijumskim panelima kako bi ceo automobil bio krući na prednjem delu.

Inženjeri su instalirali i AMG Ride Control vešanje koje se astoji od lakih aluminijumskih komponenti, specifično sportsko upravljanje i još mnogo toga što će se naći i na modelu A45.

S obzirom da ovaj model može postignuti veliku brzinu relativno brzo, on je opremljen i performantnim kočionim sistemom koji se sastoji od kočionih klešta sa četiri klipa i dikova veličine 350 mm na prednjim točkovima, dok se na zadnjim nalaze koičiona klešta sa jednim klipom i diskom veličine 330 mm. Tu je još i AMG izduvni sistem.

Već smo imali prilično jasnu sliku o tome kako će ovaj model izgledati zahvaljujući špijunskim fotografijama, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu da A35 zapravo ima mnogo toga zajedničkog sa modelom A klase u AMG Line varijanti. Međutim, ovaj novi model ima jedinstvenu masku (rešetku) hladnjaka i novi prednji spliter.

Tu je i sportski zadnji branik i veliki spojler, ali i novi difuzor i aluminijumske felne veličine 18 inča.

Kada je reč o enterijeru, njime dominira volan sa ravnim „dnom“, presvlaka od mikrofibera, i crveni šavovi koji pružaju vizuelni kontrast. Tu su i AMG podešavanja na digitalnoj instrument tabli i infotejnment sistemu.

Mercedes-AMG A35 4MATIC će javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Parizu koji kapije za posetioce otvara 2. oktobra, a prodaja će početi krajem tog meseca.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery